Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA'nın Milas ilçesindeki Ilbıra Dağı'nın maden sahası ilan edilmesinin ardından bölgede ağaç kesimi yapıldığını ileri süren yöre halkı ve çevreciler, kurdukları 'Bafa Ilbıra Dağı Koruma Platformu' çatısı altında toplanıp, mücadele başlattı. Hukuki mücadele için harekete geçtiklerini belirten platform üyeleri Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat'ı ziyaret ederek bölgede yaşananlar hakkında bilgi verdi.

        Muğla'da çevre gönüllüleri, Milas'a bağlı Bafa Mahallesi'nde Ilbıra Dağı'nın tamamının maden sahası ilan edilip, ağaç kesiminin başlaması üzerine harekete geçti. Bafa Ilbıra Dağı Koruma Platformu'nu kuran çevreciler, maden firmalarının ağaç kesimini durdurması için Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat'ı ziyaret edip, çalışmalar ve bölgede yaşananlar hakkında bilgi verdi. Ilbıra Dağı Platformu Başkanı Ali Özgür, "Boksit (alüminyum) madeni ve diaspor kristalleri çıkarılacağı belirtilen Ilbıra Dağı, çam ve zeytin ağaçlarıyla kaplı, ayrıca endemik türde bitkilere de sahip. Doğamız katlediliyor, tek geçim kaynağımız zeytincilik, zeytin ağaçlarımız ölüyor. Yoksa biz de maden çıkartılmasına karşı değiliz. Noterden 18 Eylül itibari ile aldığımız vekaletnamemizi platform avukatımıza gönderdik. Avukatımız bizim adımıza hukuki süreci başlatacak" dedi. Özgür, Ilbıra Dağı için hukuki mücadelelerini sonun kadar sürdüreceklerini söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa