Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA'nın Menteşe ilçesine bağlı kırsal mahallelerde yaşayan ve evlilik fotoğrafları bulunmayan 60 yaş üzeri 14 çift, yıllar sonra gelinlik ve damatlık giyip, objektif karşısına geçti.   

        Menteşe Belediyesi'nin organizasyonuyla, yarım asrı bulan evliliklerinden geriye güzel anlarını hatırlatacak bir tek fotoğrafı bile olmayan 60 yaş üzeri 14 çifte, gelinlik ve damatlık giydirildi, o anlar fotoğraf sanatçısı Mehmet Evran tarafından fotoğraflandı.  2 gün süren çekimlerin ardından 14 çiftin fotoğrafları, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde, 'İkinci Bahar' adı altında sergilendi. Sınırsızlık Meydanı'nda düzenlenen sergide konuşan Menteşe Belediye Başkanı CHP'li Bahattin Gümüş, "Önceliğimiz her zaman insan. Sevgi ve hoşgörünün hakim olduğu kentimizde, insana dokunan, vatandaş odaklı hizmetler üretmek, her zaman önceliğimiz olmuştur. 14 Şubat'ı, bu güzel günü anlamlı kılmak adına Türkiye'de ilk kez yapılan bir çalışmaya imza attık. 'İkinci Bahar' adlı çalışma ile yıllar önce birbirlerini sevip evlenmiş, fakat geride gelinlik, damatlık fotoğrafı olmayan 60 yaş üzeri çiftlerimizin fotoğrafları çekildi. Çekimler sırasında ben de çiftlerimizin yanlarındaydım. Gençlere örnek olacak evliliklerine, mutluluklarına bizler de şahit olduk. Türkiye'de ilk kez yapılan bu güzel çalışmayı sizlerin de beğeneceğine eminim" dedi.

        Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün ise sergide emeği geçenleri tebrik edip, çiftlerin ve vatandaşların 14 Şubat Sevgililer Günü'nü kutladı.  Konuşmaların ardından sergide emeği geçenlere plaket verildi. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği 'İkinci Bahar' adlı sergi,  28 Şubat'a kadar gezilebilecek.FOTOĞRAF 

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa