Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye’nin en büyük memur sendikası durumundaki MemurSen Konfederasyonuna bağlı Eğitim BirSen kuruluşunun 27’nci yılını kutluyor. Mehmet Akif İnan öncülüğünde 14 Şubat 1992’de kurulan Eğitim BirSen, 2001 yılında çıkarılan Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu’nun ardından çalışmalarına hız verdiği açıklandı.

        Eğitim BirSen Muğla Şube ve Memur Sen İl Başkanı Önder Uçak, 2011 yılında genel yetkili sendika, Mayıs 2018 itibarıyla 450 bine yaklaşan üyesiyle, Türkiye’nin en büyük sendikası ve sivil toplum kuruluşu olduklarını açıkladı. Uçak, “EğitimBirSen, hukuksuz, adaletsiz, çağ dışı yönetim ve paylaşım pratiğinin egemen olduğu bir dönemde, kendi hayatları adına karar verme yetkisinin bir avuç azınlığın elinde olduğunun idrakinde olan, her türlü baskı aracına rağmen müesses nizamı dönüştürebileceğine inanan adanmış dava adamlarının 27 yıllık soylu mücadelesidir. Eğitim BirSen, hakikatin ve bu hakikate inananların en çok hırpalandığı, darbelerin ve darbe girişimlerinin yaşandığı dönemlerde hakkın, hakikatin, özgürlük arayışının, adaletin örgütlü vicdanı ve sesi olmuştur. Eğitim BirSen, kurulduğu günden beri emek, özgürlük ve adaletin ayrılmaz bir bütün olduğu gerçeğinden hareketle, eğitim çalışanlarının hak ettiklerini almasını sağlayacak adil paylaşım için mücadele etmiştir. 28 Şubat’ın utanç verici kararlarının hayatımızdan çıkmasının, başörtüsü zulmünün sona ermesinin, katsayı engelinin son bulmasının, 15 Temmuz darbe ve işgal girişiminin püskürtülmesinde alanlara ilk çıkan teşkilat olmuştur. Mücadelesinin küresel boyutunda, 5 kıtadan, 77 ülkeden, 94 sendika ve 4 bölgesel eğitim örgütüyle gönül köprüleri kurmuş, önemli bir kısmıyla iş birliği anlaşması imzalamıştır.

        Eğitim BirSen, hakka, özgürlüğe, adalete, eşitliğe dayalı; emeğin hak ettiği değere kavuşacağı bir toplumsal ve siyasi hayatın tesisi için 27 yıldır verdiği mücadeleyi, devraldığı sendikal mirası bir sorumluluk ve görevler fermanı bilerek kararlılıkla sürdürecektir. Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan, yol arkadaşı Şükrü Gökdemir ve ‘Bir Duruş Adamı’ Erol Battal başta olmak üzere, ahirete irtihal eden bütün yöneticilerimize ve üyelerimize Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa