Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ortaca’nın eski Belediye Başkanlarından Sadık Yalılı, 93 yaşında hayata gözlerini yumdu. Merhum Yalılı, dualarla son yolculuğuna uğurlandı

        Sadık Yalılı rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü Ortaca’daki özel bir hastanede hayatını kaybetti. Yalılı’nın cenazesi Ortaca Merkez Camiinde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra merkez mezarlığında toprağa verildi.

        Ortaca’nın çınarıydı

        Yalılı, 1926 yılında Köyceğiz Çandır’da doğdu. Küçük yaşlarda ailesini kaybeden Yalılı, okul hayatına Köyceğiz’de başladı.

        1943 yılında Köyceğiz kaymakamlığında çalışmaya başlayan Yalılı, bir yıl sonra Antalya Aksu Köy Enstitüsüne kaydoldu. Yalılı, kısa süre sonra sağlık okulu sınavını kazandı. 1949’da mezun olan Yalılı, Dalyan’da sağlık memuru olarak göreve başladı.

        1953 yılında Ortaca’ya tayin oldu. Askerlik sonrası Burdur Ağlasun ve Ortaca’da çalıştı. 1968 seçimlerinde Ortaca Belediye Başkanı seçildi. 19681973’de belediye başkanlığı yapan Yalılı, Ortaca’nın yapılanmasında ve gelişmesinde aktif görevler aldı.

        Gençlik yıllarında spora büyük merakı olan Yalılı, gülle atma, yüksek atlama, güreş ve boks müsabakalarına katıldı. Bu dallarda birçok ödül aldı. İlçeye yeni yol ve köprülerin kazandırılmasını sağlayan Yalılı, Devlet Hastanesi, Tariş, okul ve camii yapım çalışmalarında öncülük etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa