Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BODRUM açıklarında, 17 Eylül'de su alarak, batması sonucu 3 kişinin öldüğü, 16 kişinin de kurtarıldığı fiber teknedeki kaçak göçmenlerin yasa dışı geçiş girişimini organize ettiği öne sürülen 7 şüpheli, polisin 'Kapan' operasyonuyla yakalandı.

        Bodrum'un Bağlar Koyu'nda, 17 Eylül Pazartesi günü saat 00.57'de, denizdeki fiber teknede kaçak göçmenler olduğu ihbarını alan Sahil Güvenlik ekipleri, 2 botla yanlarına gitti. Ekipler, bu sırada denizden gelen sesleri duydu. Yapılan aramakurtarma faaliyetleri sonucu 15'i Iraklı, 1'i Suriyeli olan 8 çocuk, 6 kadın ve 2 erkek kaçak göçmen, sudan sağ çıkarıldı. Ekipler, 2 kadının ise cansız bedenini denizden çıkardı. Kurtarılanların ifadesine göre, batan teknedeki kaçak göçmenlerin sayısının 19 olduğu belirlenince kayıp 1 kadının aranması için çalışma yapıldı. Kayıp göçmen kadının 1 gün sonra cansız bedeni, Sahil Güvenlik ekiplerinin çalışması sırasında bulundu. Denizde yaşamını yitiren kadınlarının 3'ünün de Irak uyruklu olduğu belirtildi.

        4 GÜNLÜK 'KAPAN' OEPRASYONU

        Faciayla sonuçlanan yasa dışı geçiş girişimini kim ya da kimlerin organize ettiğinin belirlenmesi için çalışma başlatıldı. Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, organizatörlük ve aracılık yaptığı tespit edilen kişilerin yakalanması için 'Kapan' adını verdikleri operasyonu başlattı. Facianın meydana geldiği günden itibaren bu sabaha kadar aralıklarla gerçekleştirilen operasyonlarda organizatör olduğu belirtilen H.M. (23), A.A.Ş. (30), E.B. (47), N.T. (22), Ö.T. (26) ve A.O.Ü. (20) ile otel işletmecisi E.M. (53) yakalanarak, gözaltına alındı. Ayrıca hakkında gözaltı kararı bulunan H.R.S.'nin (50) yakalanması için de çalışmaların sürdürüldüğü öğrenildi. Gözaltına alınan şüphelilerin sorgusunun sürdürüldüğü belirtildi. 

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa