Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA'nın Milas ilçesinde, halsiz durumdaki caretta caretta cinsi bir deniz kaplumbağası Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Bodrum ekibi tarafından kurtarılıp, tedavisi için Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) yetkililerine teslim edildi.

        Bugün öğle saatlerinde, merkezi Muğla'nın Ortaca ilçesinin Dalyan Mahallesi'nde bulunan DEKAMER'i arayan vatandaşlar, Milas'ın Kıyıkışlacık Mevkisi'nde 2 gündür yavaş hareket eden carreta caretta cinsi su kaplumbağası olduğunu ihbar etti. İhbarı değerlendiren DEKAMER yetkilileri, konuyu AKUT Bodrum Ekibi'ne bildirdi. Botla denize açılan 2 kişilik AKUT ekibi, güçlükle hareket eden 70 yaşında olduğu sanılan 75 santimetre boyunda, 50 kilo ağırlığındaki caretta carettayı sudan çıkartı. Deniz kaplumbağası tedavisi için DEKAMER yetkililerine teslim edildi.

        İlk incelemelerde görünürde yarası bulunmayan caretta caretanın röntgen ve diğer tetkik işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa