Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - MUĞLA'nın Datça ilçesinde deniz canlılarının kalıntılarını kullanarak yaptığı tablo ve heykellerle tanınan ressam Nedim Celkan (73), bu kez tuval olarak kauçuk yapraklarını seçti. Yaprakların üzerine yapılan yağlı boya resimler, beğenildi.

        Uzun yıllar sinema afişleri ve matbaa ressamlığı yaptıktan sonra balıktan ahtapota, deniz kabuklarından su yosunlarına kadar pek çok deniz canlısından tablo ve heykeller yapan Nedim Celkan, bu kez kauçuk bitkisinin yapraklarını tercih etti.

        Tablo ve heykellerinde ana malzeme olarak kullandığı deniz ürünleri azalınca kauçuk bitkisi yaprakları üzerine denemeler yaptığını ifade eden Celkan, "Başlangıçta nasıl bir sonuç ortaya çıkacağını bilmiyordum. Kauçuk yaprakları üzerine, bir dizi işlemin ardından resimler yapmaya başladım. Sonuç beni mutlu etti. Çevremdekiler de beğendi. Yaprağın her iki yüzüne resimler yapıyorum. Böylece, tabloların sergileneceği ev ve işyerlerinin değişen dekorlarına uygun olarak, farklı yüzleri kullanmak mümkün oluyor. Veya içinde bulunduğunuz mevsime göre, kar manzarası yerine yaprağın arka yüzündeki bahar manzarasını çevirip, ortamı değiştirebiliyorsunuz" diye konuştu.

        Datça Belediyesi Liman Sanat Galerisi'nde, 19 Ağustos'a kadar açık kalacak sergide; sanatçının, kauçuk yaprakları üzerine yaptığı tabloların yanı sıra hediyelik ve süs eşyalarından oluşan 110 adet çalışması yer alıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa