Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Marmaris Hayvan Hakların Koruma Derneği (MAHAYKO) Başkanı Tülay Yıldız ve İçmeler Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Başkanı Semin Biter ve üyeleri, Marmaris İlçe Müftülüğü ’nü ziyaret etti.

        Dernek üyeleri yaklaşan Kurban Bayramı’nda kurban kesme ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla yetkililerden, vatandaşların kurbanlıkları eziyet etmeden kesmeleri konusunda bilgilendirilmesini rica etti.

        DOHAYKO Başkanı Semin Biter, “Son zamanlarda hayvanlara eziyet arttı. Bizler bu konuyla ilgili çeşitli yerlere ziyaretlere gidiyoruz. Tabi ki Kurban Bayramı’nın yaklaşmasından dolayı. Kurban kesiminde hayvanlara eziyet etmeden, strese sokmadan, sevap işliyorum derken günah işlemeden bunu yerine getirmesi konusunda sizlerin halkı aydınlatmanızı istiyoruz. Kuran kurslarında çocuklara da bu konuda bilgi verilmesi gerekiyor. Bu konuda ortak çalışmalar yapabiliriz. Çocukları bilgilendirmek adına. Özellikle büyükbaş hayvanlara çok eziyet ederek kesiyorlar. Yatırırken hayvana şiddet uyguluyorlar. Bizler Kurban Bayramı’nda profesyonel mezbahaların dışından kurban kesilmemesi konusunda sizlerin de yardımıyla halkın teşvik edilmesini istiyoruz. Böyle eziyet ederek sevap değil, günah işliyoruz. İkincisi kesilen etlerin hiçbiri fakire gerçekten ihtiyacı olanlara verilmiyor. Herkes kavurma yapıp evinde saklıyor. Bir sürü ihtiyacı olan insan var. Onlara dağıtılsın ya da Kızılay’a verilsin” dedi.

        “Vatandaşları detaylıca bilgilendiriyoruz”

        Marmaris İlçe Müftü vekili Mustafa Kılınç, “Biz zaten bu konulara dikkat ediyoruz. Özellikle dişi hayvanların üreme noktasında kurbanlık yapılmaması konusunda vatandaşları bilgilendiriyoruz. Kurban Bayramı’na kadar hutbelerle, vaazlarla bilgilendiriyoruz. Bizler bire bir de vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Sizlerin bu talebiyle beraber daha çok yoğunlaşacağız. Bu konuda bizlerde gerçekten çok hassasız. Maalesef bilinçsiz kesim noktasında sıkıntılar var. Bunu ortadan kaldırma veya en az düzeye indirmek için çalışıyoruz. Biz Kurban Bayramı’nda ihtiyacı olanlara ulaştırılması için teşvik edici çalışmalar yapıyoruz.” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa