Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Marmaris Belediyesi İçmeler Atatürk Bilim ve Eğitim Parkında Yaz dönemi atölye çalışmaları kapsamında teleskoplarla ‘Gökyüzü Gözlem’ etkinliği yapıldı.

        Her yaz düzenlenen Gökyüzü Gözlem etkinliği, bu yıl da yoğun katılım ile gerçekleşti. Yaklaşık 200 civarı gök bilim meraklısı gökyüzü gözlem etkinliğine katıldı. Etkinlikte teleskopla Venüs, Ay'daki kraterler Jüpiter ve uyduları, Mars gezegeni gözlemleri ve takımyıldızı gözlemleri yapıldı.

        Etkinliğe katılan her yaştan gökbilim meraklıları astronomi ile ilgili merak ettikleri sorulara yanıtlar buldular. Ayrıca etkinliğe katılan çocuklar kutup yıldızından yararlanarak yönlerini belirlemeyi ve yıldızların yaşam sürelerini, büyüklüklerini, uzaklıklarını ve ilginç özelliklerini öğrendiler.Etkinliğin eğitmeni Uzay Öğretmeni Özgür Türk, Marmaris'te bulunan Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı'nda gök bilim meraklıları ile bir arada bulunmaktan dolayı duyduğu heyecanı belirterek; bilim parkının ülkemizde bilim kültürünün yaygınlaşması adına önemli bir örnek olduğuna ve gelecekte de çok önemli katkılar sağlayacağına inandığını söyledi.

        Öğrencilerin yani sıra yetişkinlerin de katılımı ve ilgisinin oldukça yoğun olduğu ‘Gökyüzü İzleme’ etkinliğinde ziyaretçiler gökyüzü gözlem gecesinin sonuna kadar heyecanla etkinliklere katıldılar. Öğrenciler Bilim Parkından ayrılırken gelecekte ki etkinlikleri sabırsızlıkla beklediklerini belirttiler.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa