Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Muğla'nın "sakin şehir" unvanlı Köyceğiz ilçesine su sporları tesisi yapılması için çalışma başlatıldığı bildirildi.

        Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, gazetecilere, ilçedeki Su Sporları Kamp Eğitim Merkezi'nin yerine Olimpiyat Hazırlık Merkezi niteliğini taşıyacak bir tesis yapmayı planladıklarını söyledi.

        Muğla'nın bin 435 kilometre kıyı şeridi uzunluğuna sahip kent olduğuna değinen Açıkbaş, kentin bütün güzellikleriyle bir arada bulunduran bir coğrafya olduğunu kaydetti.

        Denizle iç içe yaşayan bir kent olduklarını vurgulayan Açıkbaş, "Doğal güzelliklerinin yanında coğrafi şartların getirdiği büyük avantajlar var. En önemli avantajlarından bir tanesi de Köyceğiz gölü. Avrupa'da böyle su sporlarına ev sahipliği yapacak bir alan olmadığını düşünüyoruz. Biz de bütün bu coğrafi avantajları daha ileriye götürebilmek, sportif başarıları yansıtmak için gayret ve çaba içerisindeyiz." dedi.

        Köyceğiz'deki Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait tesisi modernize edeceklerini aktaran Açıkbaş, şunları söyledi:

        "Köyceğiz Gölü kenarında su sporlarıyla ilgili planladığımız bir tesis var. Avrupa'daki takımlara ve kendi milli takımlarımıza ev sahipliği yapabilecek, kamp düzeyinde katkı sağlayacak güzel bir tesis planlamamız var. Bunun dışında kano ile alakalı Olimpiyat Hazırlık Merkezi niteliğini taşıyacak bir tesis. Kano sporunda ülkemizi uluslararası arenada temsil edecek yüzlerce sporcu yetiştirmemize katkı sağlayacağını düşünüyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa