Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Muğla'da, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından başlatılan yardım kampanyalarına yoğun destek veriliyor.

        Depremler sonrasında kentteki kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarınca yardım kampanyaları başlatıldı. Muğla Valiliği koordinesinde oluşturulan merkezlerde toplanan yardımlar, hazırlanarak deprem bölgesine gönderiliyor.

        Menteşe ilçesindeki Valiliğin Ayni Bağış ve Ana Dağıtım Deposu'na çok sayıda kişi, kurum ve belediyeler yardım malzemeleri getiriyor.

        Getirilen malzemeler burada ayrıştırılıp özel olarak kutulandıktan sonra görevlilerce tırlara yükleniyor.

        Ekiplerce bugün hazırlanan tırlardan 26'sı kara yolu, 5'i ise Marmaris'te bulunan Aksaz Deniz Üssü'nde bekleyen askeri gemilerle deprem bölgesine hareket etti.

        - Bodrum

        Konacık Mahallesi'ndeki Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi'nde yardım toplama merkezine gelenler deprem bölgesine destekte bulunuyor.

        Çalışmalar, Akçaalan Mahallesi Düğün Salonu, Mumcular Merkez Cumhuriyet Meydanı Belediye Ek Hizmet Binası ve Yalıkavak Fen İşleri Ek Hizmet Binası'nda da devam ediyor.

        Bodrum Kaymakamlığı ve Belediye koordinasyonunda yürütülen yardım organizasyonuyla toplanan malzemeler, AFAD İl Başkanlığı aracılığıyla afet bölgesine ulaştırılıyor.

        Öte yandan, ilçede yaşamını sürdüren Ukrayna uyruklular da deprem bölgesine yardım kolileri gönderdi.

        - Marmaris

        Marmaris Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYD) tarafından yürütülen kampanyada Karayolları 26. Şube Şefliği Marmaris bakımevi depolama alanında tasniflenen yardımlar ekiplerce kolilendi.

        Marmaris Belediyesince de "Yaraları hep birlikte saracağız." sloganıyla yürütülen kampanyada Amiral Orhan Aydın Spor Salonu'nda oluşturulan merkezde toplanan malzemeler, Kaymakamlık yardım merkezine teslim edildi.

        İkinci el eşyaların alınmadığı yardım toplanma merkezinde toplanan 5 kamyon malzeme Valiliğe iletildi.

        - Datça

        Datça’da, Belediye ve Datça Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfınca toplanan yardımlar depremzedeleri ulaştırmak üzere yola çıkarıldı.

        Yardımlarda kullanılmamış kıyafetler, gıda, battaniye ve kişisel hijyen malzemeleri başta olmak üzere deprem bölgesinde kullanılacak malzemeler toplandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa