Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremler nedeniyle Muğla'dan ekiplerin bölgeye sevki sürüyor.

        Muğla Valiliğinin organize ettiği ekipler, AFAD koordinesinde bölgeye hareket etti.

        Kentte dünden itibaren 621 personel, 147 gönüllü, 10 çekici, 11 ekskavatör, 3 yükleyici, 26 kamyon, 18 UMKE aracı, 42 ambulans, 3 arama kurtarma aracı, 19 su tankeri, 26 binek pikap araç, 12 otobüs, 1 yönetim aracı, 1 ikram aracı, 3 karavan, 3 mobil baz istasyonu ile olay yeri inceleme aracı, su altı kurtarma aracı, seyyar tuvalet depremden etkilenen illere gönderildi.

        Vali Orhan Tavlı başkanlığında, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Afet Koordinasyon Merkezi'nde genel durum değerlendirme toplantısı da gerçekleştirildi.

        Toplantıda, Muğla Valiliği koordinesinde deprem bölgesine sevk edilen iş makineleri, sağlık araçları ve ayni yardımlar ile arama kurtarma ekiplerinin hangi illere gönderileceği değerlendirildi.

        - Depremzedelerin misafir edileceği tesisler

        Bu arada, Marmaris Ticaret Odası'ndan (MTO) yapılan duyuruda, depremzedeleri ücretsiz misafir edebilecek konaklama tesislerinin Kaymakamlığa bilgi vermesi istendi.

        MTO'nun sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, Marmaris Kaymakamlığının depremzedelerin geçici barınmalarını temin etmek amacıyla çalışma yaptığı bildirildi.

        Depremzedeleri ilçedeki konaklama tesislerinde ücretsiz olarak misafir edebilecek üyelere çağrı yapılan paylaşımda, "Konaklama tesisi sahibi üyelerimizin çok ivedi olarak Marmaris Kaymakamlığı ile 02524121001 ve 02524137129 numaralı telefonlardan iletişime geçmeleri önemle rica olunur." ifadeleri kullanıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa