Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Arkeologlar Derneği Muğla Şubesi Başkanı Selim Yiğit, Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (YKEÜTAŞ) kurtarma kazılarında görev yapan arkeologlar ile Çakıralan Kazı Evi'nde bir araya geldi.

        Arkeologlar Derneği Muğla Şubesinin kuruluş amacı hakkında bilgi veren Yiğit, amaçlarının kültürel mirası gün yüzüne çıkararak gelecek nesillere güvenle devredilmesi için çok önemli bir görev üstlenen arkeologların özlük haklarının geliştirilmesi, iş imkanlarının artırılması ve şartlarının iyileştirilmesi olduğunu söyledi.

        Kültürel mirası bilimin ışığında ortaya çıkarılmasına, tanıtılmasına ve korunmasına katkı sunmayı amaçladıklarını belirten Yiğit, "Hem genel merkezimizde hem de şubemiz bulunan illerde dernek faaliyetlerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor. Her şeyin daha iyi olması, daha iyi yerlerde görev almanız için uğraş veriyoruz. Sahada aktif rol alan, arkeoloji için önemli katkılar sunan meslektaşlarımızın bizimle birlikte olmasını çok önemsiyoruz." dedi.

        Yiğit, konuşmasının ardından Milas Müze Müdürlüğü başkanlığında ve YK Enerji desteğiyle sürdürülen YKEÜTAŞ kurtarma kazılarında görev alan arkeologların sorularını yanıtladı.

        YKEÜTAŞ kurtarma kazılarında görev alan arkeologlar, üyelik formlarını doldurup teslim ederek Arkeologlar Derneği Muğla Şubesi’ne üye oldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa