Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde belediyeye ait tarımsal ilaçlama ve gübrelemede kullanılan dron ile bir tarlada havadan ilaçlama yapıldı.

        Mumcular Mahallesi'ndeki bir sebze ve meyve tarlasında belediye görevlilerince haritalama sistemiyle tarladaki ürünler havadan kısa sürede ilaçlandı.

        Çalışmaları yerinde inceleyen Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, gazetecilere, belediye olarak üreticilere destek olmak amacıyla zirai ilaçlama dronunu bir ay önce hizmete aldıklarını söyledi.

        Dron ile üreticilere sıvı ilaç ve gübreleme hizmeti verdiklerini anlatan Yılmaz, "Ücretsiz olarak ilaçlama yapıyoruz. Dron yaklaşık 10 litre sıvı kapasiteli. 10 dakikada yaklaşık 10 dönümlük yeri ilaçlayan ve gübreleyen bir hava aracı. Bu sayede yakıttan, personel maliyetinden tasarruf sağlıyoruz. Aynı zamanda da ürünlerin zarar görmemesini amaçlıyoruz." dedi.

        Yılmaz, dronu üreticilerin ihtiyacı dahilinde zeytinlikler, meyve ve mandalina bahçeleri ile tahıl ürünlerinin gübrelenmesi ve ilaçlanmasında kullandıklarını dile getirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa