Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Bodrum Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında farkındalık etkinliği düzenledi.

        Öğrenciler ve vatandaşlar, Bodrum Belediyesi Torba Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bulunan sahipsiz hayvanları ziyaret etti.

        Etkinliğe, ilçenin çeşitli bölgelerinden gelen öğrenciler katıldı. Öğrenciler, yetkili personel ve veteriner hekim eşliğinde merkezdeki rehabilitasyon evresinden geçen kedi ve köpeklerle vakit geçirdi.

        Müdürlük yetkilileri, barınakta bakımı yapılan hayvanlar hakkında çocuklara çeşitli bilgiler verirken öğrenciler, barınakta kendileri için hazırlanmış alanda tişört boyama etkinliğine katıldı.

        Bakımevini ziyaret eden 10 yaşındaki Yaman Dursun'un "Sessiz Dostlarım" şiiri ise beğeni topladı.

        Başkan Yardımcısı Ummahan Yurt, Müsgebi Mahallesi'ndeki Berhan Taha Bakır Anaokulu öğrencilerini ziyaret etti. Yurt, öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı. Hayvanları Koruma Günü nedeniyle geçici bakım evinde sağlığına kavuşan iki köpek ise Berhan Taha Bakır Anaokuluna sahiplendirildi.

        Anaokulu yetkilileri tarafından Bodrum Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğünden talep edilen ve sağlığına kavuşmuş iki köpek okulun bahçesine kurulan kulübeye yerleştirildi.

        Yurt, alanın açılış kurdelesini anaokulu yetkilileri ve çocuklarla birlikte kesti.

        Öte yandan, 10 okuldan binin üzerinde öğrencinin, Bodrum Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğünün araçlarıyla 7 Ekim'e kadar Torba ve Turgutreis Sokak Hayvanları Geçici Bakımevine getirileceği bildirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa