Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Ortaca ilçesindeki İztuzu plajında Muğla Çevre Koruma Vakfı (MUÇEV) ile Lykia World Dalış Merkezi işbirliğinde deniz dibi temizliği gerçekleştirildi.

        Caretta caretta ve koruma altındaki kum zambaklarına ev sahipliği yapan İztuzu plajındaki etkinliğe yabancı uyruklu dalgıçların da bulunduğu 10 gönüllü dalgıç katıldı. MUÇEV görevlileri de çalışmalara destek verdi.

        Yaklaşık 3 saat süren çalışmayla denizden lastik, metal, plastik, cam, halat ve tahta parçaları gibi atıklar çıkarıldı.

        Dalış Eğitmeni Cihan Bozkurt, MUÇEV’in düzenlemiş olduğu deniz dibi temizliği etkinliğine 3. kez katıldıklarını söyledi.

        Ölüdeniz Kumburnu, Göcek Marina ardından da MUÇEV ekibiyle yaklaşık 15 kişiyle Dalyan İztuzu plajında deniz dibi temizliğini gerçekleştirdiklerini belirten Bozkurt, bu organizasyonlara devam edeceklerini kaydetti.

        Vatandaşlarda deniz temizliğine karşı bilinç oluştuğunu ifade eden Bozkurt, "Deniz dibinde genelde şişe, tekne atıkları, plastik atıklar, cam şişe, araba lastikleri gibi hemen hemen her türden atıkla karşılaşıyoruz. Fakat halkımızda da deniz temizliğine karşı bir bilinç oluşmakta, bunu fark ediyoruz. Eskisi kadar denizlerimizi kirletmemeye başlamışız. Bunu da birinci elden tespit ettik, görüyoruz. Gittikçe su altından çok daha az çöp çıkıyor." ifadelerini kullandı.

        Rus dalgıç Olesia Gurianova ise bölgenin eşsiz güzelliğe sahip olduğunu ve bu güzelliklere sahip çıkmanın çok önemli olduğunu vurguladı. Daha önce de su altı temizlik etkinliğine katıldığını belirten Gurianova, Dalyan'da da etkinliğe katılmasının kendisi için güzel bir anı olduğunu dile getirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa