Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Muğla'nın Datça ilçesinde misinaya dolanan, nesli tükenme tehdidi altındaki caretta caretta cinsi deniz kaplumbağası, bölgede tatil yapan bir vatandaş tarafından kurtarıldı.

        Burgaz Ören yeri açıklarında paletleriyle tüpsüz dalış yapan Muhammet Yüksel, deniz dibine doğru yüzerken misinaya takılmış caretta carettayı görerek sahile çıkardı.

        Yüksel ve sahilde bulunan vatandaşların ilk müdahaleyi yaptığı deniz kaplumbağasının boyun bölgesi ve yüzgeçlerine dolanan misina, kesici alet yardımıyla çıkarıldı.

        Kendine gelmesi beklenen caretta caretta daha sonra mavi sulara bırakıldı.

        Muhammet Yüksel, AA muhabirine, denizde paletle ve gözlükle yüzerken açıklarda misinaya takılmış caretta carettayı gördüğünü söyledi.

        Misinanın iki tarafını kesip karaya çıkardığını belirten Yüksel, "Kıyıdaki arkadaşlardan rica ederek kesici alet temin ettim. Kaplumbağadaki misinaları keserek özgürlüğüne kavuşturduk. Çok mutluyum, gururluyum ve gerçekten harika bir duygu." dedi.

        Yüksel, yeniden mavi sularla buluşan caretta carettanın ismini de "Burgaz" koyduklarını ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa