Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - 19. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, piyanist Türev Berki'nin verdiği konserle devam etti.

        Bodrum Klasik Müzik Derneğince düzenlenen festivalde, 33 yaşında müzikoloji alanında profesörlüğe yükselen, müzik analizi ve sistematik müzikoloji çalışmalarıyla bilinen piyanist Türev Berki sahne aldı.

        Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Müzikoloji Bölüm Başkanı Türev Berki, Gümüşlük sahilindeki festival merkezinde "Kumda" başlıklı konserler çerçevesinde Ahmet Adnan Saygun'un tamamlanmış son eseri "Son Sözün Şifreleri: Saygun Opus 76" başlıklı konseriyle izleyici karşısına çıktı.

        Sanatçı, hem bu art alandan seçtiği şifreleri Bodrumlu klasik müzik tutkunlarına anlattı hem de yapıtı seslendirerek alkış topladı.

        Türev Berki, konser sonrasında klasik müzik izleyicilerinin sorularını yanıtladı ve Saygun’un müziği üzerine sohbet etti.

        Festival, 6 Ağustos'ta Gümüşlük Festival Akademi (GFA) Piyano Masterclass konseriyle devam edecek.

        Festival kapsamında tiyatro gösterileri, sirk performansı, söyleşiler, çocuklar için geliştirilmiş projeler, farkındalık oluşturmayı hedefleyen "Yeşil Yaşam Gümüşlük" etkinlikleri de düzenlenecek.

        Festival, "Suda", "Kumda" ve "Taşta" konseptiyle çeşitli konserlerle 14 Eylül'de sona erecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa