Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Süleyman İLTER/ MUĞLA, (DHA)MUĞLA'nın Ortaca ilçesi İztuzu açıklarında, hayalet ağa takılan ve koluna olta iğnesi saplanan ölü caretta caretta bulundu.

        Ortaca Su Ürünleri Kooperatifi (ORSU) Başkanı Özay Akdoğan, İztuzu açıklarında ölü caretta caretta buldu. 80 santimetre boyunda, 42 kilo ağırlığındaki deniz kaplumbağası, kement haline getirilen halatla tekneye çıkarıldı. 35 yaşında olduğu değerlendirilen caretta carettanın, hayalet ağa takılıp, suda boğulduğu ihtimali üzerinde durulduğu belirtildi. Deniz kaplumbağasının ön kol altına saplanmış olta iğnesi olduğu da belirlendi. Durum, Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne (DEKAMER) bildirildi.

        Ölü deniz kaplumbağasını teslim alan DEKAMER gönüllüsü Erol Çalık, hayalet ağların caretta carettalar için büyük tehdit oluşturduğunu belirterek, bu konuda ORSU ile yürütecekleri proje kapsamında ağları dalgıçlarla tespit edip, toplayacaklarını söyledi. Çalık, ağları çöpe atmayarak farklı sektörlerde geri dönüşümde değerlendireceklerini de belirtti.

        Ölü deniz kaplumbağasını bulan ORSU Başkanı Akdoğan ise "Hayalet ağlar, deniz canlılarının en büyük düşmanı. 'Bırakma' diye tabir edilen oltanın iğnesi bu hayvanın ön koluna saplanmış. Büyük ihtimalle kurtulmaya çalışırken de suda bırakılmış hayalet ağa takılmış. Deniz kaplumbağaları akciğer ile solunum yaptıklarından dolayı nefes almak için yüzeye çıkmaları gerekiyor. Aktivite seviyelerine bağlı olarak birkaç saat boyunca nefeslerini tutabilirler ancak ortalama dalışları 15-30 dakika arasında değişir. Muhtemelen ağa takıldığı için yüzeye çıkıp, nefes alamayınca can vermiş. Keşke daha önce fark edebilseydik, belki kurtarabilirdik" dedi. DHA-Genel Türkiye-Muğla / Ortaca Süleyman İLTER

        2023-01-31 16:45:04

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa