Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel MSÜ tercih sonuçları için geri sayım! ÖSYM 2022 MSÜ tercih sonuçları açıklandı mı ve ne zaman açıklanacak? MSÜ tercih sonucu sorgulama PERTEM sayfası!
        • 1

          MSÜ tercih sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? sorusu araştırmaları hız kazandı. Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları askeri öğrenci temini kapsamında 2'nci seçim aşamalarına çağrılacak olan adayların MSÜ tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih PERTEM tarafından duyuruldu. 27 Mart tarihinde gerçekleştirilen Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı tercih işlemleri 19 Mayıs günü gerçekleştirilmişti. PERTEM’in duyrusunun ardından gözler 2022 MSÜ tercih sonuçları sorgulama ekranına çevrildi.

        • 2

          MSÜ TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

          27 Mart tarihinde gerçekleştirilen MSÜ sınav tercihleri 19 Mayıs günü gerçekleştirilmişti. Geçtiğimiz yıl tercih sonuçları 11 Haziran 2021 tarihinde açıklanmıştı fakat 2022 MSÜ tercih sonuçları henüz açıklanmadı.

        • 3

          MSÜ TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

          Milli Savunma Üniversitesi tercih sonuç tarihi 17 Haziran olarak belirlenmişti ancak Personel Genel Müdürlüğü Personel Temin Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklama şu şekilde; “Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları askeri öğrenci temin faaliyeti kapsamında 2'nci seçim aşamalarına çağrılacak adayların sonuç duyurusu 20 Haziran 2022 Pazartesi günü yapılacaktır.”

          PERTEM’İN DUYURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

        • 4

          2022 MSÜ TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

          Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) bünyesinde yer almak isteyen öğrencilerin tercih sonuçları https://personeltemin.msb.gov.tr/ sitesinde açıklanacak.

          MSÜ TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

        • 5

          YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

          Yerleştirmede Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları kendi içinde ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Harp Okullarına yerleşmeye hak kazanıp intibak eğitimine katılıp ayrılan adayların Meslek Yüksek Okulları tercihleri dikkate alınmayacaktır.

        • 6

          Adaylar "Yerleştirme İşlemleri" süresince tercih öncelikleri ve Aday Değerlendirme Puan (ADP) sıraları dikkate alınarak yerleştirileceklerdir. "Ek Yerleştirme" sürecinde ise intibak eğitimlerinin belirlenen zamanda ve etkin olarak icrası ile Harp Okulları ve Asb.MYO'ların belirlenen zamanda eğitim ve öğretime başlayabilmesi maksadıyla okullardaki eksik kontenjanlarda tercih önceliğine bakılmaksızın tercihleri arasında bulunması halinde sırası gelen adaylar ilgili okullara yerleştirilecektir. Harp Okulları ve Asb.MYO tercihleri olan adaylardan Harp Okulları intibak eğitimine katılan hiçbir aday Asb.MYO tercihlerinde sıra gelse dahi geçiş yapamayacaktır.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa