Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem E-Devlet soyağacı sorgulama hizmetinde dikkat çeken detay! İşte E-Devlet soyağacı sorgulamada son durum ne?
        • 1

          E-Devlet’in yeni hizmeti “Alt-üst soy bilgisi” binlerce vatandaş tarafından sorgulanmaya devam ediyor. e-Devlet bu yeni hizmeti ilk duyurduğunda milyonlarca kişi tarafından sorgulatılınca hizmet askıya alınmıştı. Dün gece itibariyle ise (alt-üst soy bilgi, soyağacı) sorgulama hizmeti yeniden erişime açıldı. Peki e-Devlet ile soyağacı sorgulama nasıl yapılır? Alt-üst soy bilgisi nasıl alınır?

        • 2

          İşte adım adım E-Devlet Soyağacı!

        • 3

          E-Devlet sistemine internetten giriş yapmak daha mantıklı. Sistemde yaşanan yoğunluktan dolayı masaüstü tarayıcınızdan sisteme giriş daha kolay olmaktadır. Tarayıcınızdaki arama motoruna "E devlet" yazmanız yeterli olacaktır. Daha sonra karşınıza çıkan ilk sonuca yani https://giris.turkiye.gov.tr/ bağlantısına tıklamanız gerekmektedir.

        • 4

          E-Devlet sistemine girdikten sonra sizden ilk olarak kullanıcı bilgileriniz istenmektedir. Kullanıcı girişi bölümünde "T.C KİMLİK NUMARASI" ve "ŞİFRE" bölümleri yer almaktadır.

        • 5

          E-Devlet sistemi kullanıcı girişinde T.C kimlik numaranızı ve şifrenizi bu alanlara girerek sisteme girişin ilk adımını atmış olacaksınız. Eğer şifrenizi bilmiyorsanız, en yakın PTT şubesinden değiştirebilirsiniz.

        • 6

          E-Devlet anasayfasında arama butonu yer almaktadır. Arama butonuna "soy" yazarak "Alt-Üst Soy Bilgisi" sayfasına direk ulaşmanız mümkün. Ekranda görüldüğü gibi arama yapınız.

        • 7

          Arama yaptıktan sonra ekranda çıkan "Alt-Üst Soy Bilgisi" linkine tıklayın. Bu linke tıkladığınızda sizi "Alt-Üst Soy Bilgisi" sayfasına ulaştıracak. Milyonların öğrenmek istediği soyağacına bu şekilde ulaşacaksınız.

        • 8

          Daha sonra "Alt-Üst Soy Bilgisi" sayfasında sorgulama yaptığınızda karşınıza bu şekilde uyarı çıkmaktadır. Yoğun taleplerden dolayı sizi sıraya alacaktır. En kısa sürede e-Devlet tarafından kısa mesaj ve mail olarak bilgilendirileceksiniz. Alt-Üst Soy Bilgisi Belgesi tarafınıza ulaşmış olacaktır.

        • 9

          HERKESİN SOY GEÇMİŞİ FARKLI YILLARA UZANIYOR

          Vatandaşlar soyağacını sorgulamaları yaparken dikkat çeken bir detaya rastladı. Alt-üst soy bilgisinde herkesin erişebildiği sabit bir yıl söz konusu değil. Herkesin soy kayıtlarının ulaştığı yıllar farklılık gösterebiliyor. HABERTURK.COM'un daha önce ulaştığı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri, "Herkesin soy geçmişi farklı yıllara kadar gidiyor. Bunun temel nedeni kişinin alt-üst soy grubuna dair belgelerin çokluğu veya azlığı. Aile ile ilgili ne kadar fazla belge varsa, o kadar geçmişe inilebiliyor. Alt-üst soy bilgisine ait belgeler sisteme eksiksiz şekilde yükleniyor."dedi.

        • 10

          e-Devlet Kapısı, kamu hizmetlerinin internet ve mobil teknolojiler üzerinden hızlı, kesintisiz, güvenli bir şekilde, kullanıcı ihtiyaçları göz önüne alınarak sunulduğu, vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmayı amaçlayan platformdur. e-Devlet Kapısı vatandaşların internet üzerinden sunulan kamu hizmetlerinden tek noktadan ve güvenle faydalanabilmesi amacıyla kurulmuştur.

          Sisteme entegrasyonu tamamlanan kurumların hizmetleri, www.türkiye.gov.tr adresi üzerinden sunulabilmekte,vatandaşlar şifre, e-İmza mobil imza, elektronik kimlik kartı veya internet bankacılığı ile sisteme giriş yaparak sadece kendisine ait bilgilere erişebilmektedir. e-Devlet Kapısı'nda profil bilgileri haricinde herhangi bir bilgi tutulmamaktadır. Kişiler, e-Devlet Kapısı hizmetlerini kullanmak istediklerinde, kurum servisleri çağrılarak, anlık sorgualama yapılır ve istenilen bilgiler kullanıcılara iletilir.

          Bunlara ek olarak tekil oturum sistemi sayesinde vatandaşlar kamu internet siteleri arasında yeniden kayıt olmadan gezinebilmekte, elektronik ödeme sistemi sayesinde tek noktadan ödemelerini gerçekleştirebilmektedir.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa