Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Meteoroloji son dakika hava durumu! 4 bölge için alarm verildi - İstanbul'da bugün hava durumu nasıl olacak?
        • 1

          Meteoroloji son dakika hava durumu uyarıları her gün yapılmaya devam ediyor. Meteoroloji'den gelen son bilgilere göre Türkiye'nin 4 bölgesinde kuvvetli fırtına bekleniyor. Peki İstanbul'un hava durumu bugün nasıl? Bazı illerde beklenen hava durumu bilgileri şöyle:

        • 2

          Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz (Hatay hariç), İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ve Amasya ile bu sabah ilk saatlerde Van çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyılarında sağanak ve gök gürültülü sağanak, Van çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

        • 3

          Gece ve sabah saatlerinde yurdun doğu kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı meydana geleceği tahmin ediliyor.

        • 4

          Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde 3 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

        • 5

          Yurdun batı bölgelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/saat) esmesi beklenen rüzgarın; Marmara'nın güneyi, Ege Bölgesi, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun güneybatısında kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (Çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

        • 6

          Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı 12

          İstanbul: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar sağanak yağışlı 13

          İzmir: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 15

          Adana: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı 18

          Antalya: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19

        • 7

          Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 14

          Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 12

          Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 3

          Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 13

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa