Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Futbolu Son dakika... Mesut Özil Alman milli takımını bıraktı - Futbol Haberleri

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çektirdiği fotoğraftan ötürü Almanlar'ın hedef tahtasına oturttuğu Mesut Özil, Alman Milli Takımı'nı bıraktığını açıkladı.

        Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan yıldız futbolcu, şu ifadeleri kullandı: "Alman Futbol Federasyonu ve diğer birçok kişinin bana olan davranışı nedeniyle artık Almanya Milli Takımı formasını giymek istemiyorum.Bu kararı vermek benim için çok zor oldu. Çünkü takım arkadaşlarım için, teknik ekip için, Alman halkı için her zaman her şeyimi verdim.Ama Alman Futbol Federasyonu'ndaki üst düzey yetkililerinin bana karşı tutumları, benim Türk kökenime saygı duymamaları ve beni bir politik propagandaya dönüştürmeleri, artık yeter dedirtti."

        REKLAM

        "ONLARIN GÖZÜNDE HALA GÖÇMENİM!"

        "Almanya'ya vergi ödememe, Alman okullarına bağışlarda bulunmama ve Almanya'yla Dünya Kupası'nı kazanmama rağmen, hâlâ topluma kabul edilmedim çünkü onların gözünde hala göçmenim. Kazandığımızda 'Alman', kaybettiğimizde 'göçmen' oluyorum. Podolski ve Klose, hiçbir zaman Polonyalı-Alman olarak görülmedi, ben neden Türk-Alman olarak görüldüm? Türk ve Müslüman olduğum için mi? Türklüğüm'e saygı göstermemeleri artık bardağı taşıran son damla oldu."

        NELER OLMUŞTU?

        Mesut Özil mayıs ayının ortasında Londra’daki bir otelde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile buluşan ve fotoğraf çektiren dünyaca ünlü yıldız futbolcu Mesut Özil, adeta Almanlar'ın hedefi haline gelmişti.

        2018 FIFA Dünya Kupası F Grubu’nda üçüncü ve son maçında Güney Kore’ye yenilerek grup aşamasında turnuvaya veda eden Alman Milli Takımı’nda elenmesinin faturası da Mesut Özil’e kesilmeye çalışıldı.

        Almanya Başbakanı Merkel, sözcüsü aracılığıyla yaptığı açıklamada Mesut Özil ve İlkay Gündoğan’ın Erdoğan ile buluşmasını eleştirdi. Merkel görüşmeyi, “yanlış anlamaya davet çıkaracak” bir durum olarak nitelemişti.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa