Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema Mersin'in de bir film festivali oldu

        Mersin Valiliği himayesinde 16 - 19 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek 1'inci Ulusal İçel Film Festivali, Türkan Şoray, Nuri Alço ve Eşref Kolçak gibi Yeşilçam'ın usta isimlerine ev sahipliği yapacak.

        Festivalin tanıtım toplantısı kent merkezindeki bir otelde yapıldı. Organizasyona ilişkin bilgiler veren festivalin Genel Sanat Yönetmeni Ergun Pusat, "Amacımız, bölgedeki diğer şehirlerin arasına sıkışıp kalmış ve bir türlü kamuoyuna adını duyuramamış Mersin´e kültür ve sanat kimliği kazandırarak marka şehir yapmaktır. Altın Portakal ve Altın Koza´ya yani Adana Film Festivali ve Antalya Film Festivali'ne alternatif olacak bir film festivali yapma düşüncesindeyiz. O festivallerde yer verilmeyen sanatçılarımızı bu festivale davet ediyoruz. Festivalimizi sinema sektörüne yeni bir bakış açısı kazandırmak amacı ile hayata geçiriyoruz" dedi.

        Türkan Şoray, Nuri Alço, Eşref Kolçak, Ahmet Yenilmez ve Coşkun Göğen gibi Türk Sineması´nın 15 emektar isminin yer alacağı festival, kortej yürüyüşüyle başlayacak

        REKLAM

        .

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa