Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin'de jandarma ekipleri, İçişlere Bakanlığının genelgesi doğrultusunda 'HES kodu' zorunluluğu getirilen şehirlerarası otobüsleri üzerinde uygulama yaptı.

        Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, denetimler kapsamında 771 araç ile 3 bin 234 şahsın sorgusunu yaptı. Yapılan sorgulamalarda 1 alkol ve uyuşturucu etkisi altında araç kullanmaktan 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs ile yoklama kaçağı suçundan aranan 8 kişi yakalandı. 12 şehirlerarası otobüsünü de kontrol eden ekipler, HES kodu olmaksızın seyahat eden 3 şahsa 2 bin 700 lira, kod olmadan bilet satışı yapan firmaya da 3 bin 150 lira idari para cezası uyguladı. Ayrıca kod olmaksızın yolcu kabul eden 1 firmaya ait otobüs ise 10 gün süre ile seferden men edildi.

        Öte yandan 2 otomobil sürücüsüne de belgesiz araç kullanmaktan 4 bin 946 lira idari para cezası uygulandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa