Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ali Rıza EREN/ERDEMLİ(Mersin)MERSİN'in Erdemli ilçesinde bir araya gelen üreticiler, son günlerde arı kovanlarına yapılan sinek ilacıyla saldırı ve kovanlardan hırsızlık olaylarına tepki gösterdi.

        Mersin Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Adem Kurt, ilçeye bağlı Avgadı Yaylası'nda saldırıya uğrayan ve hırsızlık yapılan kovanların bulunduğu alanda incelemelerde bulundu. Beraberindeki 30 arı üreticisiyle açıklamalarda bulunan Kurt, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kovanlardaki balların çalındığını, arıların ise sinek ilacı sıkılarak öldürüldüğünü bildirdi.

        Üreticilerin ciddi anlamda mağdur olduğunu belirten Kurt, "Ne yazık ki bal hasat zamanında şu canlılara kıymanın anlaşılır ve anlatılabilir bir tarafı yok. Vicdanen de ahlaken de anlatılamaz bir durum. Bu saldırıları gerçekleştirenlerin en kısa zamanda bulunması gerekiyor. Üreticilerimizin emeklerine ve mesleğe olan aşklarına tamamen zarar gelmiş durumda" dedi.

        'SORUNUMUZ ÇÖZÜLSÜN'

        Kovanlarına zarar verilen arıcı Yusuf Göktepe de emeklerinin boşa gittiğine değinerek, "Kovanlar yıkılıyor ve özellikle bal alabileceğimiz verimli arılara zarar veriliyor. Kolluk kuvvetlerine başvurduk şu an araştırılıyor ama bu durum bizi çok üzüyor. Bir an önce çözülmesini rica ediyoruz" dedi. 

        SİNEK İLACI SIKMIŞLAR

        Arılarına sinek ilacı sıkılan Durmuş Aydoğdu da 3 yıldır arıcılık yaptığını belirterek, "Bu yıl kendimi geliştirdiğimi düşünürken, kolonilerimi iyileştirdiğimi düşünürken, kim olduğunu bilmediğimiz insanlar kovanlarımıza ilaç sıktı. Komple ölen koloniler var" diye konuştu. 

        Çocukluğundan beri arı kovanları arasında olduğunu anlatan Mustafa Tok (80) ise "Ayı karnı doyana kadar balı yer, bırakır çeker gider. Arıya hiçbir zarar vermez. Arı yine aynı sağlam kalır ama sahipsiz buldukları arıyı insanlar ne yapıyor? Helak edip atıyor. Balını yiyor, çerçevesini kırıyor, içine ilaç sıkıyor veya çalıp götürüyor. Çeşitli yöntemler oluyor" dedi.

        DHA-Genel Türkiye-Mersin / Erdemli Ali Rıza EREN

        2020-07-24 11:01:44

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa