Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin'de bazı belediye başkanları, oda ve sivil toplum örgütü temsilcileri, yayımladıkları mesajla 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı.

        Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, 30 Ağustos 1922 tarihinin, ülke için yeniden dirilişin tarihi olduğunu vurguladı. 30 Ağustos Zaferinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk milletinin ilelebet bağımsız yaşayacağını tüm dünyaya ispatlayan ve ilan eden bir destan olduğunu ifade eden Pamuk, "30 Ağustos 1922 tarihi, esarete karşı daima direnen ve mücadele eden aziz milletimizin, sahip olduğu özgürlük ve bağımsızlık ruhunun bütün dünyaya ispatıdır. Aziz milletimiz, vatan toprağına, bayrağına ve bağımsızlığına göz dikildiğinde, yokluğa ve her türlü imkânsızlığa rağmen büyük bir azim ve kararlılıkla mücadele verebileceğini dost düşman herkese ispatlamıştır" dedi.

        Tuna: "Zaferlerle dolu şanlı bir tarihe sahibiz"

        Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Türk milletinin tarih boyuncu bağımsızlığından ve özgürlüğünden asla taviz vermediğini ve bu uğurda her türlü mücadeleyi göze aldığına dikkat çekerek, “Ağustos ayı da kahraman ordumuzun zaferlere mazhar olduğu tarihin önemli dönüm noktalarından biridir” ifadelerini kullandı.

        30 Ağustos’ta elde edilen bu destansı zaferle Türk milletinin ortak mirası olan cumhuriyetin temellerinin de atıldığını kaydeden Tuna, "30 Ağustos Zaferi, ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı, yokluk içinde, en zor koşullarda milletimizin vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış onurlu bir zaferdir. Tarihimizdeki bu önemli zaferlerin sorumluluğu ise bugün bizlerin üzerindedir. Bizler de her zaman olduğu gibi bugün de birlik ve beraberlik içinde hareket ederek ecdadımızın emaneti olan cumhuriyetimizi hakkıyla muhafaza etmeye devam edeceğiz. Daha çok çalışarak ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracağız" diye konuştu.

        Kızıltan: "30 Ağustos, destanın adıdır"

        Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlatılan ve Türk milletinin büyük sıkıntılar ve yokluklar içinde verdiği var olma mücadelesinin zaferle taçlandırılmasının simgesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96. yıldönümünü kutlamanın gurur ve onurunu yaşadıklarını belirterek, "1922 yılında, 26 Ağustos'ta başlayıp, 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, tarihimizin en önemli başarılarından birisidir. Büyük zaferin 96. yılında, 30 Ağustos, ülke topraklarının, işgal kuvvetlerine bırakılmayacağının açık bir ifadesidir. Bugün de aynı ruh devam etmektedir. Bu büyük destana, birlik ve beraberliğimize her zaman sahip çıkarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğü ve bekası için yorulmadan çalışarak, Ulu Önderin akla ve bilime dayanan ilke ve değerlerinden aldığımız güçle, uygarlık yolunda kararlı ilerleyişimizi sürdürerek ve ülkemizi dünyanın en büyük ekonomilerinden birisi yaparak atalarımıza lâyık olacağız" şeklinde konuştu.

        Yaşilboğaz: "30 Ağustos Zaferi, emperyalizme en büyük tokattır"

        Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, 30 Ağustos 1922 tarihinin, Türk milletinin emperyalist işgale karşı vermiş olduğu en büyük mücadelenin tarihi olduğunu belirterek, "26 Ağustos 1922 tarihinde başlayıp, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasındaki ordumuzun 30 Ağustos günü zaferle sonuçlandırdığı Büyük Taarruz Meydan Muharebesi, cumhuriyetimizin kuruluşunun en önemli aşamasıdır. 30 Ağustos, Türk milletinin kurtuluş ve özgürlük inancının, azminin zaferidir. 30 Ağustos, Türk milletinin Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazandığı zaferlerin bağımsızlıkla taçlandırıldığı gündür. 30 Ağustos’ta Türk ulusunun din, dil, ırk, mezhep gözetmeden, kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla birlikte göstermiş olduğu kahramanlıkla, işgalci emperyalist güçlere karşı gereken cevap verilmiştir. 30 Ağustos Zaferi, emperyalizme en büyük tokat olmuştur, emperyalizmin hüsranıdır” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa