Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BREZİLYA'dan getirilen büyükbaş hayvanlarda şarbon çıkmasının ardından, hayvanların Mersin Limanı'nda karantinaya alınmadığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

        Et ve Süt Kurumu tarafından getirilip, Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki çiftliğe bırakılan 4 bine yakın büyükbaş hayvandan 50'sinin şarbon nedeniyle telef olması tedirginlik yarattı. Bazı besicilerin, "Gelirken bu hayvanlar şarbonlu çıkmış. Mersin Limanı'na geldiğinde ölümler başlamıştı" şeklinde açıklamalarda bulunması sonrasında ortaya atılan, 'Hayvanlar Mersin Limanı'nda karantinaya alınmadan sevk edildi' iddialarının asılsız olduğu aktarıldı.

        Kurban Bayramı öncesinde Mersin Limanı'na getirilen tüm hayvanların 21 günlük yasal karantina süresine tabi tutulduğu, bu süre içerisinde yapılan tetkiklerde herhangi bir soruna rastlanmaması üzerine hayvanların ihtiyaç duyulan bölgelere sevk edildiği belirtildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa