Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin'de bazı kamu kurum ve sivil toplum örgütü temsilcileri, yayımladıkları mesajla Kurban Bayramı'nı kutladı.

        Mersin Müftüsü Şaban Kondi, Kurban Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Allah’a gönülden bağlılığımızı ve kulluk bilincimizi tazeleyen, toplumsal dayanışmanın, kaynaşmanın ve dünyanın neresinde olursa olsun mazlum ve mağdur kardeşlerimizi hatırlayarak onların yardımına koşmanın en güzel örneklerini verdiğimiz mübarek Kurban Bayramı'nızı tebrik eder, bu vesileyle bu bayramın ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini Cenabı Haktan niyaz ederim" dedi.

        Işık: "Bayramlar, Türk milleti için özel günlerdir"

        MEMOİL Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Işık ise birlik ve beraberliğin doruğa çıktığı bir bayrama daha erişmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, bayramların özel günler olduğunu ve bu günlerin de en güzel şekilde değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Küskünlerin barıştığı, barış ve kardeşlik duygularının yoğun bir şekilde yaşandığı bu nadide günlerin kıymetinin bilinmesi gerektiğini vurgulayan Işık, "Hepimiz için büyük anlamlar taşıyan, birlik ve beraberliğimizi kardeşlik bağlarımızı kuvvetlendiren, dostluk ve barış ortamı oluşturan bu bayramı, dayanışma ruhumuzu pekiştirecek bir fırsat olarak görmeliyiz” diye konuştu.

        Şahin: "Bayramlar, hoşgörü ve sevgi demektir"

        Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Engin Şahin, bayramların birlik ve beraberlik, kardeşlik için çok önemli olduğunu, bu günlerin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Şahin, bu özel günlerde kırgınların ve dargınların bir kenara bırakılarak barış içerisinde girilmesinin önemine vurgu yaparak, "Kurban Bayramı'nın anlam ve önemini bilerek ülkemizde ve yakın çevremizde bulunan ihtiyaç sahibi insanlara da yardım etmeliyiz. Bizler millet olarak bu tür zamanlarda daha duyarlı olmalıyız. Ülkemizin önemli zamanlardan geçtiği bugünlerde daha çok birlikteliğe ihtiyacımız var. Bunun için de bayram bir vesiledir. Bayramlarda her zaman millet olarak birlik, beraberlik ve hoşgörü içerisindeyiz. Bu vesile ile bütün vatandaşlarımızın bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerini kullandı.

        Serttaş: "Bayramların, toplumsal yaşamımızda önemli bir yeri var”

        Mersin Girişimci İş Adamları Derneği (GİAD) Yönetim Kurulu Üyesi ve Serttaş Bakliyat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Soner Serttaş, mesajında, bayramların toplumsal yaşamda vazgeçilmez önem taşıdığını belirterek, "Manevi dünyamızda ayrı bir yeri olan Kurban Bayramı’nı bu yıl da hep beraber kutlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu kutlu günlerde birlik ve beraberliğimizi perçinlemeli, barış ve sevgi dolu günler geçirmek için elimizden geleni yapmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle sevginin ve kardeşliğin temel taşlarını barındıran Kurban Bayramı'nın, ulusumuza birlik, beraberlik, barış ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa