Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin'de oda, dernek ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yayımladıkları mesajlarla Kurban Bayramı'nı kutladı.

        Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan, mesajında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, “Birlik ve beraberlik olmadan güçlü bir toplum olamayız” dedi.

        Bayramların birlikteliğin sağlanmasındaki önemli rolüne dikkat çeken Kızıltan, "Bayramlarımız, insanlar arasında yardımlaşmayı, dayanışmayı ve hoşgörüyü arttıran, birlik ve beraberliğin tüm güzelliklerini yaşadığımız zamanlardır. Birlik ve beraberlik olmadan güçlü bir toplum olamayız. Geleneksel olarak tüm ailenin bir arada bulunduğu bayramlarımız insanların daha çok yakınlaşmasına, toplumun temeli ve harcı olan karşılıklı sevgi ve saygının artarak yaşanmasına vesile olan zamanlardır. Mersin iş dünyası olarak, bireylerin aynı düşünce ve değerlerde buluşmalarına vesile olan, gönülleri yakınlaştırarak kişisel çekişmelerin, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulmasına, kardeşlik ve iyilik duygularının yaşanmasına olanak sağlayan Kurban Bayramı’nın, sosyal yardımlaşma ve dayanışmamızın zirveye çıktığı günler olmasını temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.

        Tekli: "Bayramlar, birlik ve beraberliğimizin simgesidir"

        Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkanı Sabri Tekli, bayramların hoşgörü, birlik beraberlik ve paylaşma duygusunun yoğun yaşandığı günler olduğunu belirterek, "Birlik ve beraberliğimizin simgesi olan, toplumumuzu kaynaştıran, hoşgörü ve kardeşliğimizi artıran bayramlar, aynı zamanda coşku günleridir. Bu güzel günleri fırsat bilerek yaşamımızda sevginin, saygının, kardeşliğin, hoşgörünün, eşitliğin, adaletin etkin kılınması, etik değerlerin toplumu kuşatması adına hep birlikte çaba göstermeliyiz. İnanıyorum ki, bu bayramda da bu ruhu gösterecek, birbirimize her zamankinden daha sıkı sarılacak, kaygıların ve sıkıntıların geri plana itildiği, sevginin, saygının ve hoşgörünün pekiştiği, insan ilişkilerinin güçlendiği, umutların canlandığı bir bayram geçireceğiz" diye konuştu.

        Yeşilboğaz: "Bayramları bayram yapan sevgidir"

        Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, bayramları bayram yapanın sevgi, huzur, barış, hoşgörü ve umut olduğunu ifade ederek, "Kısacası bayramları bayram yapan, insanların temel hak ve özgürlüklerinin yaşatılmasıdır, her anlamla insanın insan gibi yaşayabilmesidir. İnsanlar hiçbir

        sebeple ötekileştirilmemelidir. İnsan haklarından, barıştan ve kardeşlikten yana olduğunu söyleyen ülkeler, bunu uygulayarak göstermelidir. Huzurlu ve güvenli bir toplum ancak ve ancak adaletin eşit ve doğru dağıtılması ile mümkündür. Bu duygu ve düşüncelerle sevgi, hoşgörü, barış ve kardeşliğin kök saldığı, barışın ve eşitliğin egemen olduğu, savaşların, yoksulluğun ve çaresizliğin olmadığı bir dünya dileğiyle herkesin Kurban Bayramı’nı yürekten kutluyorum” şeklinde konuştu.

        İzol: "Bayramlar, birleştirici ruhu ile inananları bir araya getiren günlerdir"

        Mersin Girişimci İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet İzol, bayramların her zaman bütünleştirici bir ruhla inananları bir araya getirdiğini dile getirerek şöyle devam etti; "En güzel duyguların yaşandığı, sevincin, hüznün ortak paydada buluştuğu bu mübarek güne kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu günler dostlukların canlanması, üzüntülerin yerini sevincin alması, yardıma muhtaç olanlara yardım elinin uzatılması açısından bir fırsat olarak görülmelidir. Ülkemizin zor süreçlerden geçtiği bu dönemde, birliğimizi bize hatırlatan Kurban Bayramı'nın her aile için mutluluk içerisinde geçmesini temenni ederek, tüm İslam aleminin, milletimizin, üyelerimizin ve iş dünyasının Kurban Bayramı'nı kutluyorum."

        Yıldızgörer: "Bayramlar birlik ve beraberliğin vesilesidir"

        Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Mersin Şube Başkanı Serdar Yıldızgörer, bayramların birleştirici güç olduğunun altını çizerek, "Dini bayramlarımız, insan ve Müslüman olmanın, birlikteliğin en güzel ve yüce duygularla yaşandığı özel günlerdir. Bayramlar birlik ve beraberliğin vesilesidir. Manevi alemimizde ayrı bir yeri olan Kurban Bayramı'nı bu yıl da hep beraber kutluyor olmanın mutluluğunu yaşayacağız. Bu Kurban Bayramı’nın da dünyada ve ülkemizde barışa, huzura, kardeşliğe katkıda bulunması en önemli dileğimizdir. Hoşgörüyü, sevgiyi esas alacak, toplumları yakınlaştıracak, ön yargıları kıracak bir iklime insanlığın bugün her zamankinden daha çok ihtiyacı vardır. Bu duygu ve düşüncelerle Kurban Bayramı'nızı en içten dileklerimle kutluyor, barışın, kardeşliğin daim olduğu, mutlu, umutlu nice bayram günleri geçirmenizi temenni ediyorum" dedi.

        Akbaş: "Bayramlar, küskünlerin barıştığı, umutların yeşerdiği günlerdir"

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa