Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Gülnar ilçesinin 2050 yılına kadar içmesuyu problemlerini çözüme kavuşturmak için hazırlanan Gülnar ılısu içmesuyu isale hattının temel atma töreni, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın katılımlarıyla 25 Ağustos 2018 Cumartesi günü saat 10.30’da Gülnar Kaymakamlığı binasının önünde gerçekleştirilecek.

        Temel atma törenine tüm vatandaşları davet eden Başkan Kocamaz, “Gülnarlı vatandaşlarımızın içmesuyu problemlerini çözüme kavuşturacak olan projemizin temelini atıyoruz. Gülnar İlçemizin 2050 yılına kadar içmesuyu ihtiyacını karşılayacağız. İki yılda tamamlanması öngörülen Gülnar ılısu içmesuyu inşaatı, ılısu kaynağından başlayan iletim hattı güzergahı üzerinde bulunan, Bardat, Belkuyu, Örenkuyu, Taşdüştü, Miskale, Akgedik, Köseçobanlı, Akova, Konur, Demirözü ve Dayıcık mahalleri ile birlikte Gülnar merkezine ulaşacak olup yaklaşık 57 kilometre uzunluğundaki isale hattı ile yaklaşık 80 litre/saniye içmesuyu iletilecektir. İçmesuyu İnşaatının tamamlanması ile birlikte Gülnar İlçesinin içmesuyu sorunu çözüme kavuşmuş olacaktır" dedi.

        Projenin yaklaşık 22 milyon liralık bir proje olduğunu belirten Kocamaz, "Proje kapsamında 300 ve 350 milimetre çapında 57 kilometre isale hattı döşeyeceğiz. Bunun yanı sıra istinat duvarı, 3 adet 3 gruplu terfi merkezi, 1 adet 300 metreküplük depo, 1 adet klor odası, 2 adet 50 metreküplük depo, bin 219 metre servis yolu, sanat yapıları ile mekanik ve elektrik işleri yapılacaktır. Bu isale hattı ile Bardat, Belkuyu, Örenkuyu, Taşdüştü, Miskale, Akgedik, Köseçobanlı, Akova, Konur, Demirözü ve Dayıcık mahalleri ile birlikte Gülnar merkezine ulaşacak olup, isale hattı ile yaklaşık 80 litre/saniye içmesuyu iletilecektir. Gülnarlı vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa