Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin’in Bozyazı ilçesinde açılan yaz Kur’an kursları düzenlenen programla sona erdi.

        Bozyazı Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen programa İlçe Müftü Vekili Önder Eyvaz, din görevlileri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte, Tekeli Mehmet Akif Ersoy Kur’an kursu öğrencisi Hafız Hasan Taş tarafından Kur’anı Kerim okundu.

        25 Haziran17 Ağustos tarihleri arasında ilçe genelinde cami ve Kur’an kurslarında açılan kurslara bin 430 öğrencinin katıldığını ve bunlardan 600 öğrencinin Kur’anı Kerim okumayı öğrendiğini belirten İlçe Müftü Vekili Önder Eyvaz, “Çok verimli bir eğitimöğretim dönemi geçirdik. Kursa katılan öğrencilerimizin motivesini artırmak için başta sportif etkinlikler olmak üzere çeşitli etkinlikler düzenledik. Kur’an kurslarında Kur’anı Kerim ve temel dini bilgiler eğitimi alan öğrencilerimize, kurs boyunca öğrencilerimizle gönülden ilgilenen imamhatip, müezzin kayyım, Kur’an kursu öğreticilerimiz ve değerli velilerimize teşekkür ediyorum. Biz diyanet camiası olarak kursa gelen öğrencilerimize önce Allah'a kul olmayı sonra annebabaya saygılı olmayı, sonra dinine, vatanına, ezanına, bayrağına bağlı olmayı sonra da diğer bütün mümin kardeşlerine sevgi beslemeyi öğretiyoruz” dedi.

        Program daha sonra yaz Kur’an kursları öğrencilerinin hazırlamış olduğu şiir, ilahi, semazen gösterisi ve ezan dinletisi ile devam etti. Kur’an kursları sırasında yapılan sportif ve çeşitli etkinliklerde dereceye giren öğrencilere cami ve kurslarda sergilenmek üzere kupa, öğrencilere hatıra olmak üzere madalya takdim edilmesinin ardından program sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa