Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin’in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Şevket Can, ülkemizin planlı bir ekonomik saldırı altında olduğunu belirterek "Allah ülkemize karşı tuzaklar kuranların planlarını bozsun” dedi.

        Gündemdeki döviz krizi ve ABD ile olan ilişkiler konusunda açıklamalarda bulunan Başkan Can,Türkiye’nin tüm sıkıntıları aşacak güce sahip olduğunu vurguladı. Bu tür kritik süreçlerle birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Başkan Can, “Döviz konusunda yaşanan gelişmeleri hep birlikte izliyoruz. Endişe edici bir durum olduğu kadar, planlı olduğu da aşikardır. Hepimiz biliyoruz ki, döviz kurunda bir anda bu kadar dalgalanma olamaz. Bu durum zaten olayın bir sıkıştırma ve dayatma olduğunu bize izah ediyor. Şüphesiz ülkemiz güçlü bir ülkedir. Daha önce de benzeri olayları yaşadık biliyoruz. Daha öncekilerin geride kaldığı gibi bunlar da geride kalacaktır. Esas önemli olan müttefik olarak görünen ama arkamızdan planlar çeviren ABD’nin tutumudur. ABD dolardaki dalgalanmanın hemen ardından bizden ithal ettikleri çelik ve alüminyum ürünlerimizdeki vergi oranını arttırması, iki ülke ilişkilerindeki gerilimi tırmandırdı. ABD bu tutumlarından vazgeçmeli, bizim yasalarımıza saygı duymalıdır. Sonuç olarak, daha önce yaşadığımız hain darbe girişiminde Türkiye, dayatmalara karşı birlik ve beraberlik ruhuyla karşı koyacağını, içerideki ve dışarıdaki tüm düşmanlarına göstermiştir. Şüphesiz bu aziz millet, daha önce atlattığı badireler gibi bu badireden de alnının akıyla güçlenerek çıkacaktır. Allah yardımcımız olsun ve ülkemize karşı tuzaklar kuranların planlarını bozarak onları mağlup etsin” ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa