Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin'de nesli koruma altında olan caretta caretta deniz kaplumbağası yuvalarının bulunduğu Kazanlı sahili, Akdeniz Belediyesi ekiplerince temizlendi.

        Akdeniz Belediyesi, vatandaşların temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşam hakkını korumak ve sürdürmek amacıyla hizmet ve çalışmalarına, belirlediği plan ve program dahilinde ara vermeden devam ediyor. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından, Kazanlı sahili ile vatandaşların mesire alanı olarak kullandığı ağaçlık alanlarda kapsamlı temizlik çalışması yapıldı. İki gruba ayrılarak Kazanlı sahilini bir uçtan diğer uca kadar temizleyen ekipler, sahile atılan tarımsal ve evsel atıkların yanı sıra, piknikçilerin bıraktığı veya dalgaların sahile taşıdığı çöp ve atıkları da toplayıp torbalara doldurdu ve ardından da çöp kamyonuna yükleyip bölgeden uzaklaştırdı. Ekipler, Kazanlı sahil boyu ve mesire alanının yanı sıra, yine deniz kenarında bulunan caretta caretta parkının civarında da detaylı temizlik çalışması yaptı.

        "Vatandaşlar da dikkatli davranmalı"

        Yapılan çalışmalarla ilgili açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, Kazanlı’nın sadece Mersin ve Türkiye’nin değil, dünyanın da en önemli sahillerinden birine ev sahipliği yaptığını belirterek, "Kazanlı sahilimiz, dünya üzerinde nesli uluslararası kanun ve sözleşmelerle koruma altına alınan caretta caretta türü deniz kaplumbağalarının yumurtalarını bıraktığı çok ender yerlerden birisi. Bu nedenle, Kazanlı gibi, yavru çıkışı olan sahillerimizin temiz tutulması ve yuvaların korunması çok önemli. Ne yazık ki tarımsal ve evsel atıklar, balık ağları, poşetler, pet şişe ve kola kutuları gibi çeşitli atıklara takılıp denize ulaşamayan yavru kaplumbağalar hayatını kaybedebilmektedir. Bu nedenle özellikle Kazanlı’da yaşayan; piknik yapmak ya da yüzmek için bu sahile gelen tüm vatandaşlarımızdan, bu konuda çok duyarlı ve dikkatli davranmalarını istiyoruz" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa