Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer, çevreye ve ekosisteme ciddi zararlar veren balık çiftliklerinin Mersin sahillerine kurulmak istenmesine karşı olduklarını bildirdi.

        Dinçer, konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Mersin’in çevresi, doğası, tarihi ile hem Türkiye’nin hem de Akdeniz Bölgesinin en önemli sahil kentlerinden biri olduğuna vurgu yaparak, “Mersin 321 kilometre kıyı şeridinin uzunluğu ve Toros dağlarına kadar uzanan doğal güzellikleriyle Türkiye’nin turizm potansiyeli en yüksek şehridir. Son dönemde gündeme gelen balık çiftliklerinin kurulması ile Mersin’in çevresine, denizine ve doğal güzelliklerine zarar verecek uygulama ile karşı karşıyayız. Balık çiftliklerinin beslenmesinden kaynaklanan sorunlar nedeniyle hem denizdeki canlılara hem de kıyı şeridine olumsuz etkileri düşünüldüğünde, kentin turizm potansiyeli olan kıyı şeridi için geri dönülmez sonuçları olacağından endişeleniyoruz” dedi.

        Açıklamasının devamında balık çiftliklerinin ve kültür balıkçılığının ihracata ve ekonomiye olan katkısından, Mersin’in turizm bölgesi olarak deniz, doğa ve iş turizmi olarak planlanması sonucunda ortaya çıkacak ekonomik gelirin ve istihdamın çok daha fazla olacağı kanısında olduklarının altını çizen Dinçer, “Turizme yapılacak yatırımlar, şehrin ekonomisini, mal ve hizmet üretme kapasitesini ve çeşitliliğini arttıracaktır. Deniz, doğa ve iş turizmini bacasız sanayi olarak düşündüğümüzde, gezi, konaklama ve alışveriş gibi ekonomik faaliyetleri kapsamaktadır. Şehrimizin turizm bölgesi olarak kalkındırılması başta esnaf ve sanatkarlarımız olmak üzere kentin kültürüne ve ekonomisine balık çiftliklerinden çok daha fazla katkı vereceğini düşünüyoruz. Bu konuda kurum ve kuruluşların alacakları kararlarda şehrin potansiyel turizm kaynaklarını ve geleceğini heba etmeden kararlar almalarını ve bu yönde politikalar yürütmelerini beklemekteyiz” ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa