Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Kanallar Yeni Bir Gün, bundan böyle hafta içi her sabah SHOW TV'de 08.30’da canlı yayınla ekranda

        HT MAGAZİN

        SHOW TV’de hafta içi her gün ekrana gelecek ‘Yeni Bir Gün’, sabah kuşağına yeni bir soluk getirecek. Simge Fıstıkoğlu, İpek Durkal, Hande Kazanova ve Aşkım Kapışmak altı soruda ‘Yeni Bir Gün’ü anlattı

        SORULAR

        1- Alanında uzman bu eğlenceli kadronun bir araya gelişi nasıl oldu? 2- Yeni Bir Gün’ün diğer programlardan farkı ne olacak? 3- İzleyicileri nasıl sürprizler bekliyor? 4- Programa nasıl hazırlandınız? 5- İnsanlar bu programı niye izlesin? 6- Sabah kuşağı programına çıkmak hayatınızda nasıl bir disiplin gerektiriyor?

        SİMGE FISTIKOĞLU

        ‘Seyirciye iyiliği sunmak istiyoruz’

        1- C Yapım buluşturdu bizi. Daha önce Aşkım ve Hande’yi ağırlamıştım programlarımda, İpek ile tanışmıyorduk. Bunun dışında herkes zaten tanıyordu birbirini.

        2 - İyilik, nezaket, neşe... Hayat yeterince gerilim ve olumsuzlukla dolu. Bu yüke şiddet, kavga, kötü sözle katkı yapmayacağız.

        3 - Benim olmasını en çok istediğim şey sürpriz değil, seyircinin “Sanki bizim evde konuşuyorlar” demesi, programın o sıcaklıkta ilerlemesi ve seyircinin de bunu hissetmesi.

        UYKUSUZLUĞA ALIŞKIN

        4- Kişisel anlamda yaz döneminde seyircinin ilgisini neler çeker diye düşünüp araştırma yaptım, çekimler yaptık. Ekip olarak da 10 gün boyunca yayın varmış gibi gerçek zamanlı prova yaptık.

        5- Samimi bir günaydın için, iyi hazırlanmış bir içerik için, iyi düşünülmüş sorular için, magazin dünyasında yaşananların objektif yorumları için, gelecekten iyi şeyler ummak için... Hepimiz seyirciye layık olduğu “iyiliği” sunmak istiyoruz.

        6- Yayın yapmadığım kuşak kalmadı. Disiplin göbek adım. İnsanlar en çok uyandığım saati duyunca şaşırıyor. 04.30’da uyanıyorum. Uykusuzluğa alıştım. Gün içinde 1 saat uyursam daha ne isterim.

        AŞKIM KAPIŞMAK

        "Seyirci kendini analiz edecek"

        1 - C Yapım ve Suavi Bey bizi bir araya getirdi.

        2 - Yeni Bir Gün’de hızlı yaşamdan bunalmış, ev, iş ve AVM arası sıkışan aile bireylerinin ilişkilerini sağlıklı kurabilmeleri için tüyolar verilecek. Sabah ekranda güler yüz ve yüksek heyecanla güne başlayacak, dedikodu değil yapıcı sohbet edeceğiz. Seyircinin kendisini analiz etmesine fırsat vereceğiz.

        BEDEN DİLİ ANALİZLERİ YAPILACAK

        3 - Fotoğraf yollayan izleyicilerin beden dili ve yüz analizleri yapılacak. Sosyal medyadan ve telefonla soru sorabilecekler. Problemlere çözümler üreteceğiz. Ünlülerin özel dünyalarını kendi ağızlarından dinleyeceğiz.

        4 - Toplantılar, deneme çekimleri ve kahve sohbetleri ile sinerji sağladık. Haber önerileri paylaştık, her provadan sonra durumu kritik ettik.

        5 - Çünkü doğalız, aileden birileri olacağız, sabah enerjisi olacağız, iç sesleri olacağız. Bizi izleyenleri uyuşturmayacağız, farkındalık sağlayacağız.

        6 - Uyku düzeni, konsantrasyon, takım çalışması ve iş ahlakına uygun hareket edebilme yeteneği.

        HANDE KAZANOVA

        "Bu dörtlü işini çok seviyor"

        1- İlk olarak Süavi Doğan beni arayıp, yeni bir sabah programı yapacaklarını ve beni de astrolog olarak düşündüklerini söylediğinde ve isimleri duyduğumda hiç düşünmeden “Evet ben de bu isimlerin arasında yer almak isterim” çıktı ağzımdan.

        ‘SABAHI SEVMENİZ GEREK’

        2 - İnsanlara uyandığı her yeni sabahın nasıl yeniliklere açık olduğunu göstermeye uğraşacağız. Bunun için gökyüzünden, psikolojiden, magazinden, insan davranışlarından, içtenlik ve samimiyetten alacağız gücümüzü.

        3 - Bir kere izleyicilerimiz, farklı içeriklerle karşılaşacaklar. Herkes kendi alanında en güzelini yapmaya çalışacak.

        4 - Kendi açımdan konuşursam, astrolojiyi daha iyi karşı tarafa geçirmek için güzel hazırlıklar yaptığımızı düşünüyorum.

        5 - Sıcakkanlı, samimi, karşı tarafı önemseyen bu dört kişi, işini ve insanları çok seviyor.

        6 - Bir kere uyku düzeninizi iyi oturtmanız gerekiyor. Güneşi ve sabahı sevmeniz gerekiyor. Sabahı bu kadar seveceğim aklıma gelmezdi.

        İPEK DURKAL

        ‘Gerçekçiyiz ve bilgilendiriciyiz’

        1- C Yapım her birimizi tanıyor, daha önce yaptığımız işleri biliyordu. Birlikte iyi bir iş çıkarabileceğimizi düşünüp fikrimizi sordular. Biz de neler yapmak istediğimizi söyledik. Her birimizin ortak noktası iyi kalplilikti.

        "İYİLİĞE İHTİYAÇ VAR"

        2 - Yeni Bir Gün işte adı üzerinde... Biz nasıl kendimizi iyi hissederek, moralimizi yüksek tutarak, güçlü durarak ama bir yandan da her şeyi görerek, bilerek, anlayarak güne başlamak istiyorsak, aynısını izleyicinin de arzu ettiğini biliyoruz.

        3 - O kısmı sanırım bize de sürpriz olacak çünkü sürpriz dediğimiz şey anlık gelişiyor. Programın bir akışı var tabii ama tamamen günün olaylarına, konularına, yorumlarına göre değişiyor.

        4 - Toplantılar, toplantılar, toplantılar... Ama en eğlenceli kısmı son bir hafta yaptığmız kapalı devre yayındı. Kendimizi öyle inandırmışız ki gerçekten yayında olduğumuza, bir gün kendimi bir yandan konuşup diğer yandan da ‘Sosyal medyadan neden hiç mesaj gelmiyor’ diye meraklanırken buldum.

        5 - Sevgi, samimiyet, kahkaha, mutluluk ve iyi niyet bulaşıcı. Hepimizin bir diğerinden bulaşacak iyiliğe çok ihtiyacı var. Öte yandan haberciyiz, gerçekçiyiz, dürüstüz, bilgilendiriciyiz. Evlere programcı değil de ‘her bir şeyden haberi olan arkadaş’ olarak gidiyoruz, niye izlemesinler...

        6 - Hem sabaha kadar olan biten her olaydan anında haberdar olmak zorundasınız hem de vakitlice uyuyup sabah erkenden dinç, yüzü gözü şişmemiş, aklı başında uyanmak...

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa