Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Haber sunan şarkıcıya RTÜK'ten ceza!

        Özel bir bankanın reklamında oynayan CNN Türk sunucusu Cüneyt Özdemir için, 16 ulusal TV kanalına verilen ceza konusunda ‘’Tekrir-i müzakere’’ (Yeniden görüşme) istenecek. RTÜK, “Haber veya güncel programları düzenli olarak sunan kişilerin görüntü ve seslerine reklamlarda yer verilemez’’ hükmü gereği bu reklamı yayınlayan tüm kanallara, uyarı cezası vermişti.

        RTÜK üyesi Hülya Alp Gazeteport’a yaptığı açıklamada, bu konunun ‘’Muhteşem Yüzyıl’’ adlı dizinin ele alındığı kurul toplantısı ile aynı gün görüşüldüğünü belirtti. Alp, ‘’Diziye verilen uyarı cezasına karşı, muhalefet şerhini yazmak üzere toplantıdan ayrıldığım sırada, reklam konusu ele alınıyor. Bu program haftanın 7 günü yayınlanan haber programı değil. Cezaya karşıyım, tekrir-i müzakere isteyeceğim’’ dedi. Karara, RTÜK üyesi Taha Yücel de aynı gerekçeyle karşı çıkmıştı.

        METİN ŞENTÜRK NE OLACAK?

        Öte yandan RTÜK’ün gündemine, görme özürlü sanatçı Metin Şentürk’ün oynadığı ‘’Media Markt’’ reklamlarının da geleceği öğrenildi. Kanal 24 TV’de, düzenli olarak haber bülteni sunan sanatçı Metin Şentürk’ün de, reklamlarda oynaması dolayısıyla, bu reklamı yayınlayan TV kanallarına da, ceza verilmesinin, tartışma konusu olacağı belirtildi.

        Elektronik bir mağazalar zincirinin reklam filminde oynayan Metin Şentürk ‘’Bakmadan almam’ sloganı ile seyirciye sesleniyor. Şentürk, görme özürü ile markanın sloganı üzerine kurguladığı reklam filminde, markanın düşük fiyat garantisini öne çıkarıyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa