Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Kazaklar Türkiye'yi dizilerden öğrendi

        Türk dizilerinin Ortadoğu, Balkanlar ve Türk cumhuriyetlerindeki yükselişi sürüyor. Aralarında 'Acı Hayat', 'Asmalı Konak', 'Aşk-ı Memnu', 'Kurtlar Vadisi', 'Yabancı Damat', 'Yaprak Dökümü', 'Çocuklar Duymasın', 'Ihlamurlar Altında' gibi yapımların yer aldığı 65 Türk dizisi, Rusya, Gürcistan, Özbekistan, Kazakistan, Birleşik Arap Emirlikleri, İran, Irak, Bulgaristan ve Yunanistan gibi 39 ülkede büyük rağbet görüyor. Dizilere en çok talep Kazakistan?dan gelirken, bu ülkeyi Bulgaristan ve yine bir Türk cumhuriyeti olan Azerbaycan takip ediyor.

        Kazakistan 'Acı Hayat', 'Aliye', 'Asi', 'Bir İstanbul Masalı', 'Dudaktan Kalbe'nin de aralarında bulunduğu 42 diziyle ilk sırada yer alırken, Bulgaristan'da 27, Azerbaycan'da 23 Türk dizisi izleyiciyle buluşuyor. Makedonya'da 17, Ortadoğu ülkelerinde 14, Özbekistan'da 13, Yunanistan'da 8, Kosova'da 4, İran'da 3, Romanya'da 2, Bosna'da ise 1 Türk dizisi gösteriliyor. Birleşik Arap Emirlikleri?nde de büyük ilgi gören Türk dizilerinin, seyircinin tutkusu haline geldiği biliniyor.

        Yerli diziler Türkiye'nin en önemli turizm elçisi

        Dizilerin Türkiye'nin tanıtımına inanılmaz müsbet katkılar yaptığını hatırlatan Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü Abdurrahman Çelik, 'Yabancı seyirciler, Türkiye'nin nasıl bir ülke olduğunu bu dizilerden öğreniyor. Son yıllarda devletin de bu durumu doğru algılaması ve kavramasıyla sektörle el ele verildi ve bu seviyeye gelindi' dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa