Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Başbakanlıktan TRT'ye uyarı!

        Başbakanlık, kendi personelinin yapabileceği programları özel bir yapım firmasından alan, firmayla imzaladığı sözleşmeyi ise "ticari sır" olduğu gerekçesiyle açıklamayan TRT'ye "şeffaflık" uyarısında bulundu.

        gazeteciler.com'un haberine göre, Cumhuriyet'ten Fırat Bozok'un haberine göre Haber-Sen Ankara 1 No'lu Şubesi, 14 Mart'ta TRT'ye başvurarak bugüne kadar Formula 1 sıralama turları ile yarış yayınlarının öncesinde ve sonrasındaki canlı programların kurum personeli tarafından yapılmasına karşın, 13-14 Mart'taki yayınların bir firma aracılığı ile yapıldığına dikkat çekti.

        TRT YANITINDA TİCARİ SIR DEDİ!

        Sendika, TRT'ye neden böyle bir tutum değişikliğine gidildiğini sordu. TRT ise sendikaya verdiği yanıtta, firma ile yapılan anlaşmanın ekonomik açıdan kurumun menfaatine olduğunu savundu.

        Kurum, sendikanın hizmet ya da program satın alınması için yönetim kurulu tarafından bir karar alınıp alınmadığı yönündeki sorusunu ise "ticari sır" gerekçesiyle yanıtsız bıraktı.

        SENDİKA BAŞBAKANLIĞA BAŞVURDU

        Kurum, "yüklenici firma ile yapılan sözleşmeyi" ve sözleşme eklerini de yine aynı gerekçeyle açıklamaktan kaçındı. Bunun üzerine yeni bir dilekçeyle TRT'ye başvuran sendika, Başbakanlık Bilgi Edinme ve Değerlendirme Kurulu'nun benzer kararlarını anımsatarak, daha önceki başvurusunda yer alan bilgi ve belgelerin tarafına verilmesi talebini yineledi. Bu başvurusundan da yanıt alamayan sendika, çareyi Başbakanlık'a başvurmakta buldu.

        Başvuru üzerine harekete geçen Bilgi Edinme ve Değerlendirme Kurulu, TRT'den sendikanın talep ettiği bilgileri kendisine göndermesini ve bilgi ve belgelerin sendikaya neden açıklanmadığı konusunda bilgi istedi. Sendikanın başvurularını ısrarla geri çeviren TRT, Başbakanlık'tan gelen talebe "hayır" diyemedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa