Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Gazeteciye dayak

        İzmir Buca'da gazetecilik yapan Tamer Topçu iki kişi tarafından saldırıya uğradı. Bucalı Gazeteci Tamer Topçu, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'yı eleştirdiği bir yazı kaleme aldıktan sonra kimliğini bilmediği bir kişinin kendisini aradığını, Tatı hakkında bir dosya vereceğini söylediğini belirterek, "Beni arayan kişi ile birkaç kez telefon ile görüştüm.

        Birkaç kez buluşmak için sözleştik, bana bir dosya vereceğini söyleyen bu kişi ile buluşma hiç gerçekleşmedi. Ancak buluşma yerine gittiğimde benim eşkalimi belirlemiş olmalılar ki bugün eşimle birlikte 75 numaralı otobüse binerek evimize gelirken taksi ile takip etmişler. 120 numaralı sokağın önüne geldiğimizde 2 kişinin geldiğini gördüm ve eşime uzaklaşmasını söyledim" dedi.

        Kendisine doğru gelen 2 kişiden birinin elinde silah, diğerinin elinde ise demir bir çubuk olduğunu söyleyen Topçu, "Tanımadığım 2 kişi aniden üzerime saldırdılar ve beni dövmeye başladılar. Bana vururken bir taraftan da 'başkanımız hakkında bir daha olumsuz şeyler yazarsan seni öldürürüz' diyerek tehdit ettiler" diye konuştu.

        Hamile eşinin yanında darp edilen gazeteci Tamer Topçu, Buca Polis Merkezi'ne giderek, saldırganlardan şikayetçi oldu. Yüzünde şişlikler olduğu görülen Topçu, darp raporu aldı.

        Polis ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa