Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Markaları arasındaki düzen değişiyor - Otomobil Haberleri

        Manisa'da fabrika açmaya hazırlanan Volkswagen (VW) Grubu, kendi bünyesindeki markalar arasında yeni bir hiyerarşikdüzene geçiyor.

        Buna göre, mevcut düzende Audi, Volkswagen, Skoda ve Seat şeklinde belirlenen grup markalarının hiyerarşiksıralaması, yeni dönemde değişecek.

        VW Grubu'nun ürün stratejisinden sorumlu isim olan Michael Jost'un yaptığı açıklamaya göre, Seat'ın algısı yükseltilecek.

        Konu hakkında Alman otomotiv basınına açıklamalarda bulunan Jost, "Seat, duygulara hitap eden otomobiller konusunda potansiyele sahip. Cupra modelleri bunu gerçekleştirebildiklerini gösterdi. Skoda ise, Doğu Avrupa pazarına yoğunlaşarak, bu pazarda aranılan bir özellik olan fonksiyonelliğe odaklanmaya devam edecek" dedi.

        REKLAM

        ALFA ROMEO'YA RAKİP OLACAK

        Michael Jost'un açıklamaları, şirketin merhum Yönetim Kurulu Başkanı Ferdinand Piech'in bir zamanlar Seat için yaptığı planları raftan indirdiğini gösteriyor.

        Öyle ki, Seat'ın kalite algısını artırmayı hedefleyen VW, İspanyol markayı doğrudan Alfa Romeo'ya rakip haline getirmek istiyor.

        Belirlenen hedefin ne zaman hayata geçirileceği ile ilgili bir bilgi bulunmuyor.

        Fakat, Alfa Romeo'nun motor sporlarıtarihinde bir fırtına gibi estiği günlerde Seat'ın kendi logosu ile Fiat marka araçlar ürettiği göz önüne alındığında, algı sorununun çözülmesinin biraz zaman alması sürpriz olmayacaktır.

        Öte yandan, son yıllarda pazar paylarını artırarak Skoda için bir tehdit haline gelen Hyundai, Kia ve Dacia gibi markalar yüzünden, VW'nin bir zamanlar olduğu gibi Skoda'yı fiyatı makul otomobiller üreten bir marka haline getirme hedefi bulunuyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa