Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından Mardin İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ve Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Ofisi desteğiyle Mardin’de ‘Akılcı Antibiyotik Kullanımı Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı’ düzenlendi.

        1617 Mayıs tarihlerine üç farklı grupta gerçekleşecek toplantı aile hekimlerinin, acil servislerde çalışan hekimlerin, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanlarının ve göçmen sağlığı merkezlerinde çalışan hekimlerin katılımıyla gerçekleştirilecek. Mardin İl Sağlık Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen toplantı, İl Sağlık Müdürü Dr. Saffet Yavuz’un açılış konuşmalarıyla başladı. Yavuz, akılcı olmayan ilaç ve antibiyotik kullanımının halk sağlığını etkileyen önemli bir sorun olduğunu belirtti.

        TÜSEB Aşı Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ateş Kara tarafından ‘Covid19 Pandemisinde Üst Solunum Yolu Enfeksiyonlarında Antibiyotik Kullanımına Akılcı Yaklaşım’ konusunda katılımcılara bilgilendirme yapıldı. Toplantı İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ayper Somer’in, Prof. Dr. Zeynep Ulker Tamay’ın ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Yılmaz’ın akılcı antibiyotik kullanımı ile ilgili sunumlarıyla devam etti.

        Toplantı TİTCK Akılcı İlaç Kullanımı Daire Başkanı Uzman Eczacı Mesil Aksoy’un açılış konuşması ve sunumu ile devam etti. Aksoy tarafından antimikrobiyal direncin küresel bir sorun olduğu ve bu sorunun ‘sessiz salgın’ olarak adlandırıldığı ve önlem alınmazsa tüm dünyanın ciddi bir tehdit ile karşı karşıya olduğu belirtildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mardin İlçeleri
        Tüm Mardin Haberleri
         Mardin

        Mardin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa