Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Emrullah KARAKAŞ/DERİK (Mardin), (DHA)MARDİN'in Derik ilçesinde, vatandaşların su ihtiyacını karşıladığı çeşme, 1935 yılından beri aralıksız akmaya devam ediyor. İlçe halkı çeşmenin tarihi bir değeri olduğunu belirterek, restore edilmesini istiyor.

        Derik ilçe merkezinin en büyük mahallelerinden Cevizpınar'da 85 yıldır aralıksız akan çeşme, ilçe halkının bir yandan içme suyu ihtiyacını karşılarken diğer yandan da yaz mevsiminde sıcaktan bunalıp serinlemek isteyenlerin önemli duraklarından oldu. İlçe sakinleri, kendileri için tarihi bir değere sahip olan çeşmenin restorasyonunun yapılmasını istiyor. 

        'BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEM ARZ EDEN BİR ÇEŞME'

        İlçe halkından Zekariya Sabuncu (63), çocukluk yıllarındaki hatıralarında bu çeşmede kadınların halıları, bulaşıkları yıkadıklarını anlatarak, "Bu çeşmeden akan su dağdan geliyor. Dağdaki su akışı uzun yıllara dayanır. Belki yüzlerce, binlerce yıldır aralıksız akıyor. Biz bu suyu kullanıyoruz. İnsanlar gelip içme suyu olarak alıp evlerine götürüyor. 24 saat boyunca akıyor. Sürekli aktığı için gideri de bahçelere kullanılıyor. Bu suyu almak için dışarıdan gelenler de oluyor. Bizim için çok önem arz eden bir çeşme. Restorasyon yapılmasını istiyoruz" dedi.

        DHA-Genel Türkiye-Mardin / Derik Emrullah KARAKAŞ

        2020-08-01 09:18:21

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mardin İlçeleri
        Tüm Mardin Haberleri
         Mardin

        Mardin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa