Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Emrullah KARAKAŞ/DERİK (Mardin), (DHA)MARDİN'in Derik ilçesinde koronavirüs salgınında normalleşme süreciyle birlikte Gap Şelalesi Tabiat Parkı'na akın etti. Derikliler, bereketin müjdesi olarak kabul edilen GAP Şelalesi'nin bulunduğu parkın daha çok tanıtımının yapılmasını istedi.

        Derik ilçesinde bulunan ve Türkiye´nin 223´üncü tabiat parkı ilan edilen, Gap Şelalesi´nden adını alan tabiat parkı, koronavirüs salgınında normalleşme süreciyle birlikte sıcaktan bunalan vatandaşların uğrak yeri oldu. Yukarı, Orta ve Aşağı Gap olarak üç bölümden oluşan Gap Şelalesi'nin bereketin müjdecisi olduğuna inanılıyor. Çağladığı zaman, o yılın bereketli geçeceğine inanılan şelale, şu günlerde akmıyor. Gap Şelalesi Tabiat Parkı'na piknik yapmaya gelenler, bölgenin tanıtımının daha çok yapılmasını talep etti.

        Ailesiyle birlikte tabiat parkına gelen ziyaretçilerden, Tayyip Eken, tabiat parkının daha çok tanıtılması gerektiğini ifade ederek, "Derik'te sıcak havalardan çok etkileniyoruz. Serinlemek için Gap Şelalesi Tabiat Parkı'na geliyoruz. Bu bölgenin daha fazla bakımı yapılarak, tanıtımının yapılmasını istiyoruz" dedi. DHA-Genel Türkiye-Mardin / Derik Emrullah KARAKAŞ

        2020-07-25 11:34:04

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mardin İlçeleri
        Tüm Mardin Haberleri
         Mardin

        Mardin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa