Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İçişleri Bakanlığı tarafından Mardin’in Nusaybin ilçesine görevlendirme yapılan Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ile birlikte ilçede öğrencilere ve sporculara yönelik 2 büyük yatırım projesinin imzalarını attı. Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal ile DİKA Genel sekreteri Yılmaz Altındağ, DİKA ve belediye desteğiyle öğrenciler için robotik tasarım atölyesi ve spor kompleksi kurulması için imzaları attı.

        DİKA'nın destekleri ile hayata geçecek projeler için Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal ile DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ katılımıyla 2 büyük projenin imzaları atıldı. İmzaları atılan proje kapsamında Nusaybin’de öğrenciler kod yazma, robotik tasarım alanında temel eğitimler alacak. Projenin amacı dünya istatistiklerinde her toplumda yüzde 2,53 civarında olan üstün yetenekli öğrencilerin bilimsel tekniklerle tespitlerinin yapılarak ülkemizin gelişimine katkıda bulunmalarına fırsat sunarak öğrencilerin sanatsal, bilimsel ve müzikal alandaki yeteneklerinin tespit edilip geliştirilip akademik başarılarına yansımasını sağlamak. Ayrıca sorgulama ve proje tabanlı, öğrenci gelişimini teknik ve teknolojik olarak hızlandıran robotik kodlama eğitimi ile öğrencilerin geleceğin teknolojik altyapısını oluşturan kodlama yazılımı öğrenmelerini sağlayarak öz güvenlerini arttırma ve bölgenin gelişimine katkıda bulunmak. Projeden yararlanacak okulların ise Hacı Ali Mungan Ortaokulu, Kaymakam Bülent Pekdemir Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Girmeli ÇPL, Akarsu ÇPL, Gazi Ortaokulu, Akçatarla Ortaokulu, Atatürk MTAL, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Selahaddin Eyyubi Anadolu Lisesi, Misakı Milli Ortaokulu, Kaymakam Bülent Pekdemir İlkokulu, Oğuzhan İlkokulu, Yıldırım İlkokulu, Oğuzhan İlkokulu, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu olduğu belirtildi.

        Nusaybin’e yeni spor kompleksi

        İlçeye kazandırılacak spor kompleksi ile Nusaybin’in ve ülkenin geleceği olan çocuklar ve gençler için daha modern ve daha sağlıklı alanlarda spor yapabilmelerinin sağlanacağı belirtildi. Nusaybin ilçesi 8 Mart Mahallesi Dicle Caddesi üzerinde bulunan ve 6 bin 865 metrekare alan üzerine yapılacak olan spor kompleksinde futbol sahası 2 bin 223 metrekare arsa üzerinde yapılacak. Basketbol voleybol sahası 608 metrekare arsa üzerinde yapılacak. Tenis kortu 608 metrekare, koşu parkuru 200 metrekare arsa üzerinde ve 2 adet otopark 10 araçlık ve 24 araçlık ve 770 metrekare peyzaj çalışması ile çok amaçlı salon 106 770 metrekare arsa üzerinde yapılacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mardin İlçeleri
        Tüm Mardin Haberleri
         Mardin

        Mardin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa