Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Her yıl farklı bir ilde gerçekleşen Uluslararası İzmit Pişmaniye Festivali'nin bu yıl 10.'su Kızıltepe’de gerçekleştirildi. Binlerce Kızıltepeli vatandaşın katıldığı festival İzmit mehteran takımının yürüyüşüyle başladı. Pişmaniye ustaları Kızıltepe sıcağında saatlerce pişmaniye yapıp vatandaşlara ikram etti. Pişmaniye dağıtımında izdiham yaşandı.

        Mardin’in Kızıltepe ilçesi Cumhuriyet Meydanı'nda İzmit Belediyesi tarafından gerçekleştirilen, Mardin Valiliği ve Kızıltepe Belediyesinin ev sahipliği ile gerçekleşen 10. Uluslararası Pişmaniye Festivali'ne Mardinlilerin ilgisi yoğun oldu. Festival İzmit mehteran takımının Cumhuriyet Meydanı'nda yürüyüşüyle start aldı.

        Festivale Mardin Valisi Mustafa Yaman ve eşi Gülseren Yaman, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ahmet Odabaş, AK Parti Mardin İl Başkanı Nihat Eri, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz, İzmit İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Karakaş, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

        Mardin Valiliği, İzmit Belediyesi ve Kızıltepe Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen 10. Uluslararası Pişmaniye Festivali, protokolün katılımı ile saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Festivalde Kızıltepe Anafartalar Ortaokulu tarafından halk oyunları gösterisi, Kızıltepe Belediyesi Gençlik Merkezi gitar grubu gösterisi ve mehteran takımının marşları büyük ilgiyle izlendi.

        “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı ile çalıştık”

        Festivalde konuşan Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ahmet Odabaş, Kızıltepe ilçesinde gerçekleştirilen yatırımları katılımcılara aktararak, görevlendirme ile devletin dağa ve terör örgütlerine giden paranın artık her kuruşunun vatandaşa aktarıldığını anlattı. Odabaş, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışı ile çalıştıklarını ifade etti.

        "Biz Mardin’i ve Kızıltepelileri çok seviyoruz" diyen İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ise, “Kızıltepe demek İzmit demek, Malazgirt’te de İzmit’te de Kuruluş Savaşı'nda İzmitli Kızıltepeli ile işte birçok olayda 15 Temmuz’da hain FETÖ darbesinde de Kızıltepe İzmit ile omuz omuza Türkiye ve İslam düşmanlarına karşı en güzel cevabı mücadeleyi vermedik mi” dedi.

        Başkan Nevzat Doğan, "Size İzmit’teki gençlerimizin, çocuklarımızın, hanımların selamlarını ve sevgilerini getirdim" diyerek, "Her gelişimde Mardin’de ayrı bir güzellik var. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çizdiği çizgi ile valimiz çok güzel çalışmalar başlatmış, sürüyor. O karanlık günleri geride bıraktık. Sayın kaymakamımızı ve valimizin çalışmaları görünce vallahi gıpta ettim. Gerçekten çok güzel olmuş. Daha da güzel olacak" şeklinde konuştu.

        "Cumhurbaşkanımız bu bölge insanına güvendi"

        Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman ise 26 ay önce göreve başladığı gün Midyat'taki patlama ve bölgedeki vatandaşların mutsuzluğuna karşın 'sabredin, güzel günler göreceğiz' diyerek göreve başladığını ifade ederek, “Sayın Cumhurbaşkanımız bizlere ve halkımıza güvendi. Kararlı tutumu ile onun önderliğinde gelmiş olduğumuz tabloyu görün. Artık esnafın, yatırımcının, çocukların kadınların yüzü gülüyor. Bir buçuk senede 1.5 milyonluk yatırım yaptık. Bu yatırımların yüzde 30’unu Kızıltepe’ye yaptık. İzmit belediye başkanı bir alicenaplık yaptı ve bu şehre destek veriyordu şimdi de çok büyük moral desteği verdi” dedi.

        Mardin'de pişmaniyeye yoğun ilgi

        Festivalde 5 ayrı noktada pişmaniye çekimi yapılırken, 10 bin adet pişmaniye vatandaşlara dağıtıldı. 40 derece sıcakta pişmaniye çekimi yapan ustalar pişmaniyeleri ateşte saatlerce çekerek İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Mardin Valisi Mustafa Yaman ile birlikte vatandaşlara ikram etti. 10 bin pişmaniyenin dağıtımında Kızıltepeli çocuklar izdihama neden oldu, kurulan korkuluklar yıkıldı. İlk kez gerçekleşen pişmaniye festivaline vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mardin İlçeleri
        Tüm Mardin Haberleri
         Mardin

        Mardin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa