Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Manisa Valiliği tarafından yürütülen kaçak, ruhsat ve eklerine aykırı yapılaşmayla mücadelede Manisa Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ile birlikte yürütülen hazır beton firmalarının denetlenmesi ve izinsiz beton dökümünün engellenmesi çalışmalarına devam ediliyor.

        Manisa il genelinde kaçak yapılaşmanın önlenmesine yönelik çalışmalar sürdürülüyor. Manisa Valiliği tarafından yürütülen kaçak, ruhsat ve eklerine aykırı yapılaşmayla mücadelede Manisa Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ile birlikte yürütülen hazır beton firmalarının denetlenmesi ve izinsiz beton dökümünün engellenmesi mücadelelerine devam ediliyor.

        Konu hakkında bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Hüseyin Üstün, "Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından yapılan düzenlemeler ile birlikte Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde yetki belgesine sahip beton firmalarından hazır beton satın almak isteyen kişi, tüzel kişi veya kurumların ilgili ilçe belediyesinden beton taşıma ve güzergah izin belgesi alması gerekiyor" dedi.

        Beton satın almak isteyen vatandaşların ilgili ilçe belediyelerine başvurarak taleplerini sisteme kayıt ettirdikten ve belgelerini düzenlettiklerini belirten Daire Başkanı Hüseyin Üstün, "Vatandaşların sonrasında Ulaşım Dairesi Başkanlığımıza gelerek taleplerinin uygun görülmesi durumunda belgelerini onaylatıyorlar ve bu şekilde beton satın alma izinleri düzenlenmiş oluyor. Çalışma ile ilgili hem faaliyet gösteren firmalardan hem de vatandaşlardan olumlu dönüşler alıyoruz" diye konuştu.

        “Denetimler ve yaptırımlar kararlılıkla sürdürülüyor”

        Söz konusu beton taşıma ve güzergah izin belgesi ile kaçak yapılara beton verilmesinin önüne geçildiğini belirten Hüseyin Üstün, "Beton mikserlerinde bulunan araç takip sistemi ve kameralar ile hem kaçak yapılaşma ile mücadele hem de trafikte can ve mal güvenliği sağlanıyor. Denetimler ve yaptırımlar da kararlıkla sürdürülüyor" ifadelerini kullandı. Çalışmaların il genelini kapsayacak şekilde genişletileceğini kaydeden Hüseyin Üstün, aynı uygulama ve denetimlerin ağustos ayının ilk haftasından itibaren tüm ilçelerde başlandığını ve bu konuda da çalışmaların devam ettiğini söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa