Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Nurettin DOĞAN/ALAŞEHİR (Manisa), (DHA)MANİSA'nın dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümün yetiştirildiği Manisa'nın Alaşehir ilçesinde erkenci tür olan 'superior seedless'te hasat başladı. Hasat edilen ilk üzümler TIR'lara yüklenerek Rusya ve Avrupa ülkelerine gönderildi.

        Ege Yaş Sebze ve Meyve İhracatçılar Bitliği Başkanı Hayrettin Uçak, Yönetim kurulu üyesi Vildan Akgedik, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Alaşehir İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Salih Tengiz ve üreticilerin katıldığı ilk üzüm kesim töreni Caber Fakılı Mahallesi'nde Erdal Aktürk'ün bağında yapıldı. Törende kesimin yanında üzümde tat oranı ölçümleri yapıldı. Ölçümler sonucunda üzümlerin ihracata uygun olan 15 briks olduğu görüldü. Hasat edilen üzümler kamyonlarla işlenmek ve ihracata hazırlanmak için işletmeye götürüldü. Ayıklanıp, kasalara koyulan üzümler, ihraç edilmek üzere TIR'lara yüklendi. Alaşehir'den ilk TIR, Rusya'ya gitmek üzere arkasından el sallanarak uğurlandı. İlk gün Alaşehir'den 76 TIR daha Avrupa'nın çeşitli ülkelerine gitmek üzere çıkış yaptı.

        Ege Yaş Sebze ve Meyve İhracatçılar Bitliği Başkanı Hayrettin Uçak, "Bugün taze üzüm ihracatına izin verildiği bir gün. Şu anda yaklaşık 122 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki dönem içerisinde ihracatımız daha da artacaktır" dedi.

        `Superior seedless´ erkenci çeşidinin Manisa'da önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk, "Bu yıl erkenci 'superior seedless' çeşidinin dün itibariyle kesim, bugün itibariyle ihracat için gerekli izinler verildi. Bugün itibarıyla ilk TIR'lar yola çıktı.

        Manisa üzümün başkenti. 900 bin dekarlık bir üzüm sahamız var. Geniş üzüm sahamız içerisinde 'superior seedless' de önemli bir erkenci çeşit. Biz Manisa olarak çekirdeksiz sofralık üzümün Türkiye'de yüzde 60'ını üreten, çekirdeksiz üzümün de yüzde 85'ini üreten bir il olarak bugün taze üzümün de ilk ihracatını gerçekleştiriyoruz" diye konuştu. (DHA)DHA-Genel Türkiye-Manisa / Alaşehir Nurettin DOĞAN

        2022-07-22 16:18:09

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa