Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ersan ERDOĞAN/MANİSA, (DHA)MANİSA'nın Turgutlu ilçesinde, down sendromlu Ümit Akkuş (30) farkındalık amacıyla görev verilen mehter takımında azmi sayesinde 1 yıl içinde mehterbaşı oldu.

        Turgutlu'da yaşayan down sendromlu Ümit Akkuş, azmiyle çevresindekilere da örnek oluyor. Turgutlu İstiklal Mehter Takımı'nın kurucusu İlker Savaş'ın davetiyle toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla mehter takımına katılan Ümit Akkuş, 1 yıl içerisinde mehterbaşı oldu. Zaman zaman mehter takımını yöneten Akkuş, söylediği marşlarla dikkat çekiyor. Akkuş, aile ekonomisine de katkı sağlıyor.

        Engelini mehter takımı ile aştığını kaydeden Ümit Akkuş, "1 yıldır marş söylüyorum. Herkes çok mutlu oluyor. İnsanlar beni çok seviyor. Engellilere yeter ki imkan verilsin. Bu işi severek yapıyorum. Bana bu şansı verdikleri için çok teşekkür ederim" dedi.   

        Mehter takımının kurucusu İlker Savaş da "Ümit kardeşim 2014 yılında babasını kaybetti. Biz de o günden sonra kendisini sürekli ziyaret ediyorduk. Kendisini 1 yıl önce mehter takımına aldık. Düğün, sünnet ve benzeri etkinliklere gidiyoruz. Mehter marşı söylüyor. Mehter takımını yönetiyor. Engel tanımıyor. Toplumda farkındalık yarattık. Ümit'i görenler de mutlu oluyor" diye konuştu.

        Herkesin bir engelli adayı olduğuna dikkati çeken Savaş, "Toplumda böyle kardeşlerimize sahip çıkmalı ve onları yok saymamalıyız" ifadelerini kullandı. (DHA)DHA-Genel Türkiye-Manisa / Turgutlu Ersan ERDOĞAN

        2022-06-07 10:39:54

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa