Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Manisalı üzüm üreticileri üzüm öncesi taze bağ yapraklarını toplayarak gelir elde etmeye başladı. Sarıgöl'de sabah erken saatlerde toplanmaya başlayan taze bağ yapraklarını tüccarlara satan kadınlar aile ekonomilerine de büyük katkı sağlıyor.

        Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde 2022 yılı taze bağ yaprağı alımlarında başlandı. Sarıgöl Ovasındaki dünyaca ünlü Sultani üzüm bağlarından toplanan taze bağ yapraklarının kilosunun 12 TL'den alınmaya başlandığı ve bugün fiyatların 11 TL'ye düştüğü öğrenildi. Asma yapraklarını alan Yahya Duman, yaprakları çeşitli illere gönderdiğini söyledi.

        Önümüzdeki günlerde yaprak alım tüccarlarının ilçede daha da artacağı bildirilirken özellikle kadınların ailelerine gelir sağlamak için yaptığı yaprak toplama işinin önümüzdeki günlerde daha da artacağı ve fiyatların da düşeceği öğrenildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa